Η αναστολή της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, την οποία υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Σεμπαστιάν Λεκορνί, θα έχει «σημαντικές δημοσιονομικές επιπτώσεις», εκτίμησε σήμερα από την Ουάσινγκτον ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Βάλντις Ντομπρόφσκις, ο οποίος αναμένει από το Παρίσι να λάβει «μέτρα για να τηρήσει τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις του».
«Παρακολουθούμε με προσοχή» την συζήτηση για τον προϋπολογισμό και κυρίως «την αναστολή της εφαρμογής της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, επειδή αυτό θα έχει σημαντικές δημοσιονομικές συνέπειες» είπε ο Ντομπρόφσκις σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Είναι σημαντικό να ληφθούν μέτρα» ώστε η Γαλλία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της σε ό,τι αφορά τη μείωση του ελλείμματος, πρόσθεσε.
Η Επιτροπή αναμένει «συγκεκριμένες προτάσεις» ώστε να είναι σε θέση να προχωρήσει σε μια κανονική εκτίμηση σε ό,τι αφορά τη μείωση του ελλείμματος στο 3% μεσοπρόθεσμα, σημείωσε ο Επίτροπος.
Ο Ντομπρόφσκις εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος καθώς θεωρεί ότι ο προϋπολογισμός στη Γαλλία φαίνεται ότι θα εγκριθεί, έστω και με καθυστέρηση. «Χρειαζόμαστε όμως να δούμε συγκεκριμένες προτάσεις και να γνωρίζουμε όλες τις δημοσιονομικές συνέπειες», επέμεινε.
Όπως ήταν η Ελλάδα στο επίκεντρο, τότε που της κουνούσαν όλοι το δάκτυλο τώρα είναι η Γαλλία, με την χώρα να είναι βυθισμένη σε οικονομική κρίση.
Παράλληλα, αντιμετωπίσει και πολιτική κρίση, ενώ πάνω-κάτω τα ίδια ισχύουν για την Γερμανία, της οποία ο καγκελάριος προετοιμάζει τους πολίτες για δύσκολα μέτρα λιτότητας.
Τι θα γίνει με τον περιβόητο γαλλογερμανικό άξονα αλλά και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση υπό αυτές τις συνθήκες;;
Ο Επίτροπος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για τις ετήσιες συνόδους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που ολοκληρώνονται στο τέλος της εβδομάδας. Συμμετέχει επίσης στις συνόδους των G20 και G7.
Και ενώ επικρατεί αυτή η κατάσταση, η Ευρώπη επιμένει να λέει πως είναι σε θέση να ασκήσει οικονομική ή άλλου είδους πίεση στην Ρωσία.
Περαιτέρω λόγια περισσεύουν…
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Με συννεφιά, βροχές, καταιγίδες και κρύο ο καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα
- Αυτό είναι το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα! 50 μέτρα ύψος, vid
- Ισραηλινός Υπουργός καλεί τους Εβραίους “να εγκατασταθούν στο Ισράηλ για να γλιτώσουν από τον αντισημιτισμό στη Δύση”
- Αυτό αγόρασαν οι Εσθονοί από την Νότια Κορέα
- Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας – Συμβολισμός αποκλεισμός στις σήραγγες των Τεμπών
- Κίνα: Τέτοιο σταθμό μετρό δεν έχετε ξαναδεί, vid
- Νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει την Ιταλία: 40χρονος έσφαξε τη σύντροφό του με μαχαίρι και αυτοκτόνησε
- Επιδόματα-Ενισχύσεις: Τι πληρώνεται μέχρι τα Χριστούγεννα
- Το βίντεο που “έλιωσε” καρδιές: Διέσωσε 2 κύκνους από παγωμένη λίμνη – Δείτε μετά τι έγινε
- Μαίνονται τα αγροτικά μπλόκα και στην Ήπειρο
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΚΑΙΡΟΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΓΙΟΡΤΗ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ









