Σοκ στην Αυστρία: Σε τρένο ξεκίνησε ξαφνικά να παίζει ομιλία του Χίτλερ – Τι αναφέρει η εταιρεία

"Τα μεγάφωνα τα χειρίστηκαν" τρίτα πρόσωπα, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπερνχάρντ Ρίντερ, εκπρόσωπος της εταιρίας, μετά το περιστατικό αυτό που προκάλεσε αγανάκτηση στη χώρα.

Η αυστριακή εταιρία σιδηροδρόμων ÖBB κατέθεσε μήνυση σε βάρος δύο προσώπων, μετά τη μετάδοση που φέρεται να έγινε την Κυριακή με ηχητική ανακοίνωση μέσα σε τραίνο, ναζιστικών χαιρετισμών και ομιλιών του Χίτλερ.

“Τα μεγάφωνα τα χειρίστηκαν” τρίτα πρόσωπα, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπερνχάρντ Ρίντερ, εκπρόσωπος της εταιρίας, μετά το περιστατικό αυτό που προκάλεσε αγανάκτηση στη χώρα.

Σύμφωνα με την ÖBB, οι δύο ύποπτοι κατάφεραν να έχουν πρόσβαση με ένα κλειδί στο σύστημα ηχητικών ανακοινώσεων του τραίνου και δεν διαπιστώθηκε καμιά επίθεση στο πληροφοριακό σύστημα.

Οι δύο ύποπτοι ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία μετά την ανάλυση που έγινε στο υλικό από τις οθόνες παρακολούθησης που υπήρχαν στο τραίνο, κατά τη διάρκεια της διαδρομής μεταξύ της πόλης Σανκτ Πέλτεν (ανατολικά) και της πρωτεύουσας Βιέννης. Δεν πρόκειται για υπαλλήλους της εταιρίας.

Διενεργείται έρευνα.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί