Η αυστριακή εταιρία σιδηροδρόμων ÖBB κατέθεσε μήνυση σε βάρος δύο προσώπων, μετά τη μετάδοση που φέρεται να έγινε την Κυριακή με ηχητική ανακοίνωση μέσα σε τραίνο, ναζιστικών χαιρετισμών και ομιλιών του Χίτλερ.
“Τα μεγάφωνα τα χειρίστηκαν” τρίτα πρόσωπα, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπερνχάρντ Ρίντερ, εκπρόσωπος της εταιρίας, μετά το περιστατικό αυτό που προκάλεσε αγανάκτηση στη χώρα.
Σύμφωνα με την ÖBB, οι δύο ύποπτοι κατάφεραν να έχουν πρόσβαση με ένα κλειδί στο σύστημα ηχητικών ανακοινώσεων του τραίνου και δεν διαπιστώθηκε καμιά επίθεση στο πληροφοριακό σύστημα.
Οι δύο ύποπτοι ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία μετά την ανάλυση που έγινε στο υλικό από τις οθόνες παρακολούθησης που υπήρχαν στο τραίνο, κατά τη διάρκεια της διαδρομής μεταξύ της πόλης Σανκτ Πέλτεν (ανατολικά) και της πρωτεύουσας Βιέννης. Δεν πρόκειται για υπαλλήλους της εταιρίας.
Διενεργείται έρευνα.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Θαύμα της Ερήμου”: Ο σιδηρόδρομος στη Σαουδική Αραβία που θα κοστίσει 7 δις! vid
- ΗΠΑ: Ένας νεκρός και έξι τραυματίες από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Λίνκολν, vid
- Ο υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε χώρες του Ινδο-Ειρηνικού
- Σάλος στη Σουηδία: Δεν απελαύνει μετανάστη βιαστή γιατί το έγκλημα «δεν διήρκεσε αρκετά»!
- Βαρεθήκατε να κάνετε συνέχεια τις μπανάνες μπανανόψωμο; Πώς θα τις κρατήσετε φρέσκες για 15 μέρες!
- Βραζιλία: Μέλισσες τσίμπησαν μέχρι θανάτου πατέρα και κόρη όταν το φορτηγό έπεσε σε κυψέλη μελισσών
- O πατέρας της 12χρονης Λόλα που βιάστηκε και αποκεφαλίστηκε από Αλγερινή «πέθανε από θλίψη»
- Σοκ στη Ρωσία: Πέντε ετών κοριτσάκι έριξε από τον τέταρτο όροφο την 21 ημερών αδερφή του
- ΗΠΑ: Μητέρα έσωσε 22 παιδιά από σχολικό λεωφορείο που τυλίχτηκε στις φλόγες, vid
- ΣΥΡΙΖΑ: Είναι επιλογή του κ. Μητσοτάκη να στηρίζει τα καρτέλ και την αισχροκέρδεια στην αγορά









