Ορατή μοιάζει μία νέα παράταση του lockdown στην Ολλανδία παρά τους εμβολιασμούς

Η ολλανδική κυβέρνηση αναμένεται να καθυστερήσει την πολυαναμενόμενη χαλάρωση των περιορισμών για την ανάσχεση του κορονοϊού,

περιλαμβανομένης της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, με ανακοίνωσή της που θα εκδώσει αργότερα σήμερα, καθώς εξακολουθεί να είναι υψηλή η αναλογία των κρουσμάτων στη χώρα με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται τα νοσοκομεία.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε την Κυριακή ότι “είναι ακόμα πολύ νωρίς” για να επιτραπεί σε περισσότερους πολίτες να συγκεντρώνονται σε δημόσιους χώρους.

Οι αρχές ευελπιστούσαν να ανοίξουν εκ νέου τους εξωτερικούς χώρους των καφέ και των εστιατόρια την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά σχεδόν έξι μήνες μετά το κλείσιμό τους, ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ αυξάνονται.

Τα ισχύοντα μέτρα στην Ολλανδία, όπου έχουν καταγραφεί 1,3 εκατομμύριο κρούσματα και πάνω από 16.700 θάνατοι από covid-19, περιλαμβάνουν την πρώτη επιβολή νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων άνω των δύο ατόμων.

Ο Ρούτε αναμένεται να ανακοινώσει την τελευταία απόφαση του υπουργικού του συμβουλίου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά στις 20:00 ώρα Ελλάδος.

Σχεδόν το 70% των κλινών των ΜΕΘ στα ολλανδικά νοσοκομεία καταλαμβάνουν ασθενείς με COVID-19 και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία πασχόντων από τη νόσο έχουν αυξηθεί, γεγονός που κάνει την ιατρική κοινότητα να προειδοποιεί ότι πιθανόν να μην έχει κορυφωθεί το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης και δήμαρχοι των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας έχουν καλέσει την κυβέρνηση να επιτρέψει την λειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους με το αιτιολογικό ότι παρατηρείται πολυκοσμία στα πάρκα.

Όπως σε άλλα μέλη της ΕΕ, το πρόγραμμα εμβολιασμού στην Ολλανδία εξελίσσεται με βραδύτερους ρυθμούς σε σχέση με χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Βρετανία.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αναμένει πως το τρίτο κύμα θα κορυφωθεί στα τέλη Απριλίου και θα αρχίσει να υποχωρεί καθώς θα αυξάνονται οι εμβολιασμοί.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί