Ωραίοι σύμμαχοι! Το Παρίσι κατηγορεί το Λονδίνο- Γύρισαν πίσω Ουκρανούς πρόσφυγες

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμανέν επέκρινε δριμύτατα σήμερα την «απολύτως απαράδεκτη απάντηση» και την «έλλειψη ανθρωπιάς» της Βρετανίας απέναντι στους Ουκρανούς πρόσφυγες,

σε επιστολή του προς τη Βρετανίδα ομόλογό του, την Πρίτι Πατέλ.

Προσπαθώντας να φτάσουν στους συγγενείς τους, στην απέναντι πλευρά της Μάγχης, περίπου 150 Ουκρανοί που πήγαν στο Καλαί της Γαλλίας, είδαν τους Βρετανούς εκπροσώπους να τους ζητούν «να κάνουν στροφή 180 μοιρών» και «να πάνε στο Παρίσι ή τις Βρυξέλλες» για να πάρουν βίζα από τα κατά τόπους προξενεία, υποστηρίζει ο Γάλλος υπουργός.

Ο Νταρμανέν κατηγορεί το Λονδίνο για «έλλειψη ανθρωπιάς» απέναντι στους πρόσφυγες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν «γυναίκες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι ή άτομα με ειδικές ανάγκες».

Συνολικά, περισσότεροι από 400 Ουκρανοί πολίτες έφτασαν στο Καλαί αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Εδώ και αρκετές ημέρες, η κατάστασή τους προκαλεί τριβές μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού, οι σχέσεις των οποίων είναι ήδη τεταμένες λόγω των παράτυπων μεταναστών που επιχειρούν να διαπλεύσουν τη Μάγχη. Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Βρετανία θα έπρεπε να συστήσει «ένα είδος προξενείου» στο Καλαί για να δίνει απευθείας βίζα στους Ουκρανούς που βρίσκονται εκεί.

«Είναι επιτακτική ανάγκη οι προξενικές αρχές σας, εκτάκτως και για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, να μπορούν να εκδίδουν βίζες για την επανένωση οικογενειών», γράφει ο Νταρμανέν. «Οι ακτές μας έχουν γίνει το θέατρο πάρα πολλών ανθρώπινων τραγωδιών, ας μην προσθέσουμε και αυτήν των ουκρανικών οικογενειών», καταλήγει η επιστολή του Γάλλου υπουργού.

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί