«Όποιος τα βάζει με τον Πούτιν έχει λόγο να φοβάται» λέει Ρώσος αξιωματούχος μετά την παραίτησή του

Με μια ανοιχτή επιστολή για το Κρεμλίνο, έγινε ο πρώτος αξιωματούχος της ρωσικής κυβέρνησης που παραιτήθηκε, επικαλούμενος τον πόλεμο και δηλώνοντας ντροπιασμένος.

Ο Μπόρις Μποντάρεφ, μέχρι την περασμένη εβδομάδα μέλος της μόνιμης ρωσικής αποστολής στον ΟΗΕ στη Γενεύη, παραχώρησε συνέντευξη στη Süddeutsche Zeitung μέσω της εφαρμογής ασφαλών μηνυμάτων Signal.

«Ό,τι έκανα στη Γενεύη τη Δευτέρα το έκανα για τη δική μου συνείδηση. Ήθελα να κάνω τη διαφορά, να αποτελέσω έμπνευση για τους συναδέλφους μου διπλωμάτες και άλλους Ρώσους πολίτες που ζουν στη Ρωσία και πιστεύουν πως οι ίδιοι δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Πιστεύω όμως ότι πάντοτε μπορεί κανείς να υψώσει το ανάστημά του και να πει την αλήθεια όπως την αντιλαμβάνεται.

Όταν κάποιος τα βάζει δημόσια με τον Πούτιν έχει κατά τη γνώμη μου καλούς λόγους να φοβάται για τη ζωή του. Σε ό,τι αφορά εμένα, αυτή είναι μόλις η δεύτερη μέρα της νέας μου ζωής. Δεν ξέρω ακόμη πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και συνεχίζω να μην καταλαβαίνω πολλά, αλλά ελπίζω ότι παραμένω ασφαλής.»

(DW)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί