Επεισόδια σημειώθηκαν στην Χλώρακα της Πάφου, το βράδυ της Κυριακής, μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της κυπριακής Αστυνομίας, γύρω στις 6 χθες το απόγευμα, περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Ελευθερίας στη Χλώρακα για πραγματοποίηση εκδήλωσης για το μεταναστευτικό. Η όλη εκδήλωση αστυνομεύθηκε από μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και της ΜΜΑΔ.
Σε κάποια στιγμή οι συμμετέχοντες διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες και ακολούθησαν διαφορετικές πορείες στην περιοχή της Χλώρακας, προβαίνοντας σε πρόκληση ζημιών.
Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, νεαροί αλλοδαποί…”απάντησαν” στους κατοίκους που διαμαρτυρήθηκαν για την παράτυπη μετανάστευση στο νησί.
Συγκεκριμένα, ομάδες αλλοδαπών ξεχύθηκαν στους δρόμους της περιοχής βανδαλίζοντας περιουσίες κρατώντας ρόπαλα στα χέρια.
Μάλιστα υπήρξαν αναφορές για…πετροπόλεμο κατοίκων-αλλοδαπών στο περιθώριο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου:
«Πέραν από τους διαδηλωτές, το βράδυ στην κοινότητα, πρόσθεσε ο κ. Ανδρέου εμφανίστηκαν και ομάδες αλλοδαπών οι οποίοι κρατούσαν επιθετικά όργανα, ρόπαλα, ξύλα και πέτρες, ενώ είχαν εντοπιστεί και οκτώ πρόσωπα τα οποία προκαλούσαν ανησυχία τα οποία καταδίωξε η Αστυνομία».
Ομάδα Σύρων με ρόπαλα, κασμάδες και μαχαίρια κατευθύνθηκε προς το κέντρο της πόλης και για αντίποινα άρχισε να σπάει αυτοκίνητα και να τραμπουκίζει κατοίκους.
— Σταυροφόρος (@stavroforos_) August 27, 2023
Επεισόδια μεταξύ Σύρων & Ε/κ
Έχει καιρό το πρόβλημα στη Χλώρακα. Τι περιμένετε και δεν τους μαζευετε; Να χουμε νεκρούς; https://t.co/z1FWSA5Sad pic.twitter.com/lYQAp4hhah
Η Αστυνομία έγινε δέκτης καταγγελιών από δύο πρόσωπα τα οποία δέχθηκαν επίθεση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους, ενώ σε άλλες έξι περιπτώσεις έγιναν καταγγελίες για πρόκληση κακόβουλων ζημιών σε περιουσία.
Για αντιμετώπιση και καταστολή των επεισοδίων, έγινε ανάκληση προσωπικού της ΑΔΕ Πάφου, ενώ περαιτέρω στάλθηκαν ενισχύσεις από τις επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακας και ΤΑΕ Αρχηγείου.
Στο πλαίσιο των εξετάσεων, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 34 και 21 ετών, κάτοικοι της επαρχίας Πάφου, για αυτόφωρα αδικήματα. Εναντίον τους εξετάζονται τα αδικήματα της οχλαγωγίας, και κατοχής επιθετικού οργάνου.
Γύρω στις 1.30 τα ξημερώματα σήμερα, συνελήφθη ακόμη ένα πρόσωπο ηλικίας 21 ετών για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής επιθετικού οργάνου.
(Με πληορφορίες από απεμπε – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι γυναίκες έχουν υψηλότερο γενετικό κίνδυνο κατάθλιψης – Τι δείχνει νέα μελέτη
- Η Λίλι Κόλινς γίνεται η Polly Pocket σε ταινία με συμπαραγωγό τη Ρις Γουίδερσπουν
- Ζαχάροβα κατά Μακρόν: «Θα έπρεπε να φοβάται τον ίδιο του τον λαό, τον οποίο κυριολεκτικά κοροϊδεύει»
- Ο Τραμπ ζήτησε να ξεκινήσει έρευνα εις βάρος Δημοκρατικού γερουσιαστή – Δείτε για ποιόν λόγο
- Ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ δεν αντέχει τις «ανοησίες» του Χόλιγουντ!
- Νέο μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Λιμένων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
- Κ. Τσιάρας σε σύσκεψη με Βοιωτούς αγρότες: Τα προβλήματα λύνονται με διάλογο, δεν λύνονται με εντάσεις
- Η Εύα Χερτζίγκοβα στα 52 της σοκάρει τους φανς: “Είναι ίδια”, vid
- Ουκρανικά πλήγματα σε ρωσική περιοχή – Τρεις νεκροί
- Ηράκλειο: Ενημερωτική ημερίδα για την κατοχύρωση του ελαιόλαδου «Κρήτη / Kriti» ως προϊόν ΠΓΕ