Oμιλία Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη: Τι είπε για τη Θεσσαλονίκη και για “αγώνες μισοφέγγαρου-Σταυροφόρων”!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε πολυπληθή συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων στην Κωνσταντινούπολη πως η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και έιπε ότι "Τι ήταν η Γάζα, η Παλαιστίνη, το 1947, τι είναι σήμερα; Ισραήλ, πώς ήρθες εδώ, πώς μπήκες; Είσαι εισβολέας, είσαι οργάνωση"..

Αποσπάσματα της ομιλίας Ερντογάν

“Σήμερα, κάποιοι βλέπουν τη Γάζα ως ένα μέρος μακρινό που δεν έχει καμία σχέση με εμάς, και δυστυχώς το λένε ακόμη και ανοιχτά.

Ωστόσο, πριν από έναν αιώνα, η Γάζα ήταν για αυτό το έθνος ό,τι τα Άδανα για αυτήν τη χώρα. Όπως τα Σκόπια είναι σαν την Αδριανούπολη, η Θεσσαλονίκη είναι σαν το Κιρκλαρελί, η Μοσούλη είναι σαν το Μαρντίν, το Χαλέπι είναι σαν το Γκαζιαντέπ, η Γάζα ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της πατρίδας μας που νομίζαμε ότι ήταν αχώριστο.”

“Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση”

“Όπως είπα, η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, το Ισραήλ ενοχλήθηκε πολύ από αυτό. Δεν περιμέναμε κάτι άλλο πάντως. Ξέραμε ότι θα το έλεγες αυτό. Επειδή το ξέρουμε, το εκφράσαμε ξεκάθαρα.”

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις σύγχρονες εκδοχές εκείνων που προσπάθησαν να καταστρέψουν το έθνος μας προκαλώντας τους Αρμένιους στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ανατολία και τους Έλληνες στο Αιγαίο, τον Μαρμαρά και τη Μαύρη Θάλασσα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τους αδιευκρίνιστους λογαριασμούς εκείνων που μας κόβουν σε κομμάτια πολιτικά, γεωγραφικά, κοινωνικά και οικονομικά τους τελευταίους δύο αιώνες. Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτούς που έκλεψαν το ξίφος του άπιστου να αντιστρέψουν την αλήθεια μη κατανοώντας αυτή την απλή αλήθεια από απροσεξία ή προσπαθώντας να την καλύψουν με προδοσία από ανοχή.”

“Τι ήταν η Γάζα, η Παλαιστίνη, το 1947, τι είναι σήμερα; Ισραήλ, πώς ήρθες εδώ, πώς μπήκες; Είσαι εισβολέας, είσαι οργάνωση. Επομένως, το τουρκικό έθνος το γνωρίζει αυτό. Η Δύση σας χρωστάει, αλλά η Τουρκία δεν σας χρωστάει. Γι’ αυτό μιλάμε τόσο ελεύθερα. Ο Ερντογάν μιλάει έτσι γιατί η Τουρκία δεν σας χρωστάει τίποτα. Αλλά δυστυχώς, κάθε χώρα στη Δύση σας χρωστάει. Δεν μπορούν να μιλήσουν γιατί έχουν χρέη. Έρχονται να σε επισκεφτούν. Έρχονται να επισκεφθούν και ζητούν τη συγχώρεση σας. Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα. Είμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων.”

“Είναι άλλη μια κωμωδία που προσπαθούν να κρύψουν την πλήρη υποστήριξή τους στους παιδοκτόνους με έννοιες όπως η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δικαιοσύνη. Όλοι γνωρίζουν ότι το Ισραήλ είναι απλώς ένα πιόνι στην περιοχή που θα θυσιαστεί όταν έρθει η μέρα. Δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί με κανέναν άλλο τρόπο η απεριόριστη σκληρότητα που επιδεικνύουν σήμερα όσοι ύψωσαν τον κόσμο με τις φρικαλεότητες που υπέφεραν μέχρι χθες. Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του παιχνιδιού που παίζεται στην περιοχή είναι αυτοί που φροντίζουν τα λάφυρα της ισραηλινής διοίκησης. Γιατί το Ισραήλ δεν μπορεί να κάνει ένα βήμα παρά ταύτα. Ακόμα κι αν προσπαθήσει να το πετάξει, δεν αντέχει για τρεις μέρες και καταρρέει. Η Δύση αρέσκεται να χρησιμοποιεί εργαλεία χωρίς να λερώνει τα χέρια της, άλλοτε αγοράζοντας τα με χρήματα, άλλοτε φέρνοντάς τα μεταξύ τους λόγω διχόνοιας και άλλοτε καλύπτοντας τα εγκλήματά τους, όπως στην περίπτωση του Ισραήλ.”

«Θέλετε να ξαναρχίσετε αγώνα Ημισελήνου-Σταυροφόρου;

“Το βλέπεις κι εσύ, το ακολουθείς. Αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους αμάχους που δολοφονήθηκαν χθες στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας, παρακολουθούν σιωπηλά τους θανάτους χιλιάδων αθώων παιδιών σήμερα. Χύνετε δάκρυα για όσους πέθαναν στην Ουκρανία, γιατί δεν μιλάτε για αυτά τα μωρά που πέθαναν στη Γάζα; Ω Δύση, σε φωνάζω, θέλεις να ξαναρχίσεις αγώνα μισοφέγγαρου-σταυροφορίας; Αν είστε σε μια τέτοια προσπάθεια, να ξέρετε ότι αυτό το έθνος δεν έχει πεθάνει. Αυτό το έθνος στέκεται όρθιο. Ομοίως, με την ίδια αποφασιστικότητα, είμαστε ίδιοι στη Μέση Ανατολή όπως είμαστε στη Λιβύη και το Καραμπάχ.”

“Η σφαγή στη Γάζα είναι εξ ολοκλήρου έργο της Δύσης”

 “Μιλάω για τη Δύση, την οποία ο αείμνηστος Μεχμέτ Ακίφ περιέγραψε ως ένα τέρας με μόνο ένα δόντι, με την Αμερική, την Ευρώπη και όλα τα πιόνια που ελέγχονται από αυτά. Αυτή η Δύση είναι που ευθύνεται περισσότερο για τη σφαγή στη Γάζα. Αν αφήσουμε κατά μέρος κάποιες ευσυνείδητες φωνές των οποίων η παρουσία είναι απαράδεκτη ακόμη και στα σπίτια τους, η σφαγή στη Γάζα είναι εξ ολοκλήρου έργο της Δύσης.” 

«Το Ισραήλ διαπράττει ανοιχτά εγκλήματα πολέμου για ακριβώς 22 ημέρες»

“Το Ισραήλ διαπράττει ανοιχτά εγκλήματα πολέμου για ακριβώς 22 ημέρες. Τώρα, Ισραήλ, θα σε ανακηρύξουμε στον κόσμο εγκληματία πολέμου. Τώρα προετοιμαζόμαστε για αυτό, εργαζόμαστε πάνω σε αυτό και θα παρουσιάσουμε το Ισραήλ στον κόσμο ως εγκληματία πολέμου. Αλλά οι δυτικοί ηγέτες δεν ζητούν καν κατάπαυση του πυρός στο Ισραήλ, πόσο μάλλον να αντιδράσουν σε αυτό.”

(με πληροφορίες από trthaber / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί