Οι αρχές, που αναζητούσαν τη μητέρα ενός νεογέννητου, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε μπάνιο του αεροδρομίου, έκαναν σωματική έρευνα στις γυναίκες ψηλαφίζοντας τα γεννητικά τους όργανα για να διαπιστώνουν αν είχαν γεννήσει.
Όπως αναφέρει ο δικηγόρος τους, οι γυναίκες αυτές επέβαιναν σε πτήση της «Quatar Airways». Τους ζητήθηκε να κατέβουν από το αεροπλάνο για να υποβληθούν σε σωματική έρευνα, χωρίς κανείς να τους εξηγήσει για ποιο λόγο οι νοσοκόμες θα εξέταζαν τα γεννητικά τους όργανα.
Οι γυναίκες περιέγραψαν την εμπειρία τους ως «επίθεση» του αερομεταφορέα με τις ευλογίες των αρχών της χώρας.
Η αποβίβασή τους από το αεροπλάνο της Qatar Airways έγινε συνοδεία ένοπλων φρουρών που τις μετέφεραν σε ασθενοφόρα όπου τις επιθεώρησαν νοσοκόμες. Οι γυναίκες υποστήριξαν ότι δεν συμφώνησαν για τη σωματική έρευνα κι ότι κανείς δεν τους εξήγησε τι ακριβώς συνέβαινε.
Μία από τις γυναίκες, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, υποστήριξε στο BBC ότι «υποβλήθηκε στην πιο τρομακτική εξέταση που είχε υποστεί στη ζωή της». «Ήμουν σίγουρη ότι είτε επρόκειτο να με σκοτώσει κάποιος από τους ένοπλους άνδρες είτε ότι θα σκότωναν τον σύζυγό μου που επέβαινε στο αεροπλάνο», ανέφερε μέσω του δικηγόρου της.
Η εξέταση των 13 γυναικών διήρκεσε περίπου πέντε λεπτά και στη συνέχεια οι ένοπλοι φρουροί τις οδήγησαν στο αεροσκάφος τους.
Αρκετές γυναίκες ανέφεραν το περιστατικό στην αστυνομία μετά την προσγείωση στην Αυστραλία, γεγονός που προκάλεσε την οργή πολλών χωρών.
Τότε, ο ηγέτης του Κατάρ Αμπντουλαζίζ Αλ Θανί ζήτησε συγγνώμη στο Twitter λέγοντας: «Λυπούμαστε για την απαράδεκτη μεταχείριση των γυναικών επιβατών… Αυτό που συνέβη δεν αντικατοπτρίζει τους νόμους ή τις αξίες του Κατάρ».
Η πρεσβεία της χώρας στην Καμπέρα και η Qatar Airways απέφυγαν να σχολιάσουν το περιστατικό.
Για τον δικηγόρο επτά εκ των 13 γυναικών, Ντέμιαν Στάρτσάικερ, οι γυναίκες που βρέθηκαν στη δεινή αυτή θέση θα κινηθούν νομικά για να «στείλουν ένα μήνυμα στις αρχές του Κατάρ ότι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται στις γυναίκες… με αυτόν τον τρόπο».
Για τον ίδιο, οι γυναίκες αυτές ζητούν επίσημη συγγνώμη, αποζημίωση και προστασία για τους επιβάτες που διέρχονται από το αεροδρόμιο.
(protothema)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ελευθέρα πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
Κύρια Θέματα

















