Ομάδα εξερευνητών της 30ής Βουλγαρικής Αποστολής φθάνει στην Ανταρκτική

Οι εξερευνητές έφθασαν στη βάση με καθυστέρηση δύο ημερών λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Δεύτερη ομάδα εξερευνητών των πόλων, μέρος της 30ής Βουλγαρικής Αποστολής στην Ανταρκτική, φθάνει στη βουλγαρική βάση.

Η δεύτερη ομάδα έντεκα εξερευνητών που συμμετέχουν στην 30ή Βουλγαρική Αποστολή στην Ανταρκτική έφθασε με ασφάλεια στη βουλγαρική βάση της Ανταρκτικής, δήλωσε ο Εμίλ Ιβάνοφ, μέλος της ομάδας.

Οι εξερευνητές έφθασαν στη βάση με καθυστέρηση δύο ημερών λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Η δεύτερη ομάδα, η οποία αναχώρησε για την Ανταρκτική στις 9 Ιανουαρίου, περιλαμβάνει κυρίως ερευνητές που πρόκειται να εργαστούν σε επτά έργα του Εθνικού Προγράμματος Έρευνας των Πόλων που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Παιδείας και Επιστημών. Οι ερευνητές είναι δύο γιατροί, ένας σεισμολόγος, δύο γεωλόγοι και δύο βιολόγοι. Στην ομάδα είναι επίσης ένας μάγειρας, ένας ειδικός σε μηχανοκίνητα σκάφη και ένας μηχανικός.

Κατά την προσγείωση στο αεροδρόμιο του νησιού του Βασιλιά Γεωργίου, η ομάδα των εξερευνητών που αφίχθη συναντήθηκε με τα δώδεκα μέλη προηγούμενης ομάδας η οποία είναι καθ’ οδόν προς τη Σόφια και η οποία έκανε υλικοτεχνικές εργασίες στη βάση για την προετοιμασία της άφιξης των ερευνητών. Τα δώδεκα μέλη της ομάδας υλικοτεχνικής υποστήριξης αναμένεται να επιστρέψουν στη Βουλγαρία την 30ή Ιανουαρίου.

photo tweet screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί