ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας – Σε τι συμφώνησαν

Ολοκληρώθηκε ο δεύτερο γύρος συνομιλιών...

Συμφώνησαν για τρίτο γύρο συνομιλιών και ανθρωπιστικούς διαδρόμους Κίεβο και Μόσχα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την συνάντηση στην Λευκορωσία.

Σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, οι δύο πλευρές έχουν φτάσει σε συνεννόηση για να εκκενωθούν περιοχές από αμάχους με την δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Όπως αναφέρει ο Μιχάιλο Ποντόλιακ από την ουκρανική αντιπροσωπεία, ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών έχει ολοκληρωθεί, αν και τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που «χρειάζεται η Ουκρανία». «Υπάρχει λύση μόνο για την οργάνωση ανθρωπιστικών διαδρόμων».

O Βλαντίμιρ Πούτιν διεμήνυσε νωρίτερα σε διάγγελμά του ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο.

«Οι στόχοι της επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία- η αποστρατιωτικοποίηση και το ουδέτερο καθεστώς-θα επιτευχθούν» είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν στον Γάλλο ομόλογό του Μανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν οι δύο ηγέτες.

H αποστρατιωτικοποίηση και το ουδέτερο καθεστώς στην Ουκρανία, είναι μερίκοι από βασικούς όρους που είχε θέσει ο Ρώσος Πρόεδρος στον Γάλλο ομόλογό του.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί