Όλοι εναντίον του Πούτιν! Ποια ευρωπαϊκή χώρα απελαύνει 18 Ρώσους διπλωμάτες;

Παραδειγματίστηκαν από τις ενέργειες του Μπάιντεν.

Ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών Γιαν Χάματσεκ δήλωσε το Σάββατο ότι 18 Ρώσοι διπλωμάτες θα απελαθούν από τη χώρα με την υποψία ότι είναι αξιωματικοί των ειδικών υπηρεσιών της Ρωσίας, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Denik Ν, οι υπάλληλοι της ρωσικής πρεσβείας στην Πράγα έχουν 48 ώρες να φύγουν από τη χώρα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αντρέι Μπάμπιτς, ο λόγος για μια τέτοια κίνηση είναι η υποψία ότι οι Ρώσοι αξιωματικοί στρατιωτικών πληροφοριών εμπλέκονται με την έκρηξη μιας αποθήκης πυρομαχικών στο Vrbetice το 2014.

«Υπάρχει μια λογική υποψία για συμμετοχή των Ρώσων αξιωματικών στην έκρηξη μιας αποθήκης πυρομαχικών κοντά στο Vrbetice το 2014. Προκάλεσε τεράστια ζημιά … Αλλά πάνω απ ‘όλα, δύο από τους συμπατριώτες μας σκοτώθηκαν εκεί» φέρεται να δήλωσε ο Τσέχος πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ, και το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας το Σάββατο έδωσε στον ανώτερο Ρώσο διπλωμάτη στην πρεσβεία στο Κίεβο 72 ώρες από τη Δευτέρα για να φύγει από τη χώρα, σε απάντηση για την απέλαση ενός Ουκρανού προξένου.

(sputniknews – φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί