Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Annalena Baerbock, πρότεινε μεταξύ σοβαρού και αστείου την επιβολή ενός… τέλους (φόρου) για τις ενημερώσεις που κάνουν οι πολίτες της ΕΕ στα smartphones τους.
Και αυτό υποτίθεται πως θα εντάσσεται στα… «δυναμικά» αντίμετρα της πανικόβλητης Ε.Ε. στους δασμούς που επιβάλλει ο Τραμπ!
Σύμφωνα με το παρανοϊκό σκεπτικό της Μπέρμποκ, η Ουάσιγκτον επιβάλει δασμούς στα αυτοκίνητα, οποίτε η Ευρώπη μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τα «εργαλεία» της:
«Εάν άλλοι, όπως σήμερα, μιλούν για δασμό 25%, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για ολόκληρο το σύνολο των εργαλείων μας.
Πόσο συχνά ενημερώνουμε το iPhone μας; Έτσι, 10 σεντς για αυτό θα μπορούσαν να φέρουν πολλά χρήματα για την Ευρώπη. Σε άλλους μπορεί να μην αρέσει πολύ».
Φυσικά αυτά τα σχόλια προκάλεσαν κύμα αρνητικών σχολίων στα social media, με πολλούς Γερμανούς πολίτες να γράφουν πως… ντρέπονται που την έχουν Υπουργό.
Άλλοι πάλι θέλησαν να τονίσουν τον πανικό των Βρυξελλών, καθώς οι μαριονέτες της Ε.Ε. έχουν μείνει… μόνες τους, αντιμετωπίζοντας από τη μία τον «μισητό» Πούτιν και από την άλλη τον πανίσχυρο Τραμπ.
Η ανίσχυρη οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά Ε.Ε. παραπαίει και όλος ο πλανήτης γελάει με την κατάντια της:
German Foreign Minister Annalena Baerbock has suggested implementing a 10-cent fee on every iPhone upgrade as a countermeasure to Trump's tariffs.
— Ian Miles Cheong (@stillgray) March 28, 2025
The Europeans have no idea what they’re doing. pic.twitter.com/cr6rBUIq9a
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-US STATE DEPARTMENT photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οικονομική ενίσχυση για κάθε νεογέννητο από τον Δήμο Σουλίου
- Χαμός στη Βολιβία: Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για τα καύσιμα, vid
- Γαλλία: Τέλος στην απεργία, ξανάνοιξε κανονικά το Μουσείο του Λούβρου
- Διπλωμάτης του Πούτιν από ΗΠΑ: «Οι πολεμοκάπηλοι εργάζονται νυχθημερόν»
- Aθήνα: Στη διάθεση των πολιτών και πάλι το ανακαινισμένο δημοτικο πάρκινγκ στην πλατεία Κοτζιά
- 27 drones πάνω από ρωσικές περιοχές κατέστρεψαν το βράδυ οι Ρώσοι
- ΑΠΘ: Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο campus και νέα κολυμβητική πισίνα ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Στ. Αγγελούδης
- Θεσσαλονίκη: Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου – 131 έργα με προϋπολογισμό άνω των 69 εκατ. ευρώ
- Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα
- Σπανούλης: «Καλησπέρα στον κανέναν!» – Ήταν μόνος στη συνένευξη τύπου, vid









