Ο Κέβιν Άντεργουντ, που σήμερα συμπληρώνει τα 45 του χρόνια, αναμένεται να εκτελεστεί νωρίς το πρωί (τοπική ώρα).
Αν γίνει πράγματι η εκτέλεση, θα είναι η 4η στην πολιτεία και η 25η και τελευταία στη χώρα το 2024. Σχεδόν όλες έγιναν με τη χρήση θανατηφόρων ενέσιμων χημικών ουσιών, πλην τριών στην Αλαμπάμα (νοτιοανατολικά) με πρόκληση ασφυξίας λόγω εισπνοής αζώτου, εξαιρετικά αμφιλεγόμενη μέθοδο.
Ο άνδρας καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών αφού κρίθηκε ένοχος για τον ξυλοδαρμό, τη σεξουαλική κακοποίηση και τον φόνο της Τζέιμι Ρόουζ Μπολίν, κόρη γειτόνων του στην Περσέλ, νότια της πολιτειακής πρωτεύουσας Οκλαχόμα Σίτι.
Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί στις 23 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες. Σε άλλες έξι (Αριζόνα, Καλιφόρνια, Οχάιο, Όρεγκον, Πενσιλβάνια και Τενεσί) εφαρμόζεται μορατόριουμ στις εκτελέσεις, δυνάμει αποφάσεων των κυβερνητών τους.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπουργείο Παιδείας: Προθεσμία 48 ωρών στο ΑΠΘ να δώσει εξηγήσεις για τα σοβαρά επεισόδια
- Άνω Λιόσια: Συνελήφθη 66χρονος για ναρκωτικά, όπλα και πυρομαχικά
- Αφέθηκαν ελεύθεροι οι 313 προσαχθέντες για τα επεισόδια έξω από το ΑΠΘ
- Επιστράτευση στην Ουκρανία: Τώρα τους αρπάζουν και μέσα στα σπίτια τους, vid
- Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός σκύλος «ξετρύπωσε» ναρκωτικά στο σπίτι 31χρονου
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι εικόνες που σόκαραν το διαδίκτυο – ΦΩΤΟ-Vid
- Μαρινάκης για ελληνοτουρκικά: Ο διάλογος με την Τουρκία δεν βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα
- “Θυμηθείτε τα λόγια μου”: Τι θέλει να πετύχει ο Έλον Μασκ…σε 30 μήνες
- Θεσσαλονίκη: Οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ για τα γεγονότα στην Πολυτεχνική Σχολή
- Τσουκαλάς για υποκλοπές: Γιατί η κυβέρνηση δεν ενημερώνει τον κ. Ανδρουλάκη;









