Οικονομική κατάρρευση: «Εργαλείο» υφαρπαγής της εξουσίας! Τι λέει πρώην στέλεχος της Blackrock, vid

Αυτή δείχνει να είναι η μεγάλη οικονομική κρίση, την οποία τεχνηέντως διογκώνουν...

To πρώην στέλεχος της Blackrock (αμερικανική πολυεθνική εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με έδρα την Νέα Υόρκη) και γκουρού των hedge fund, Edward Dowd, ισχυρίστηκε πως οι κεντρικές τράπεζες θα χρησιμοποιήσουν την παγκόσμια κατάρρευση του δημόσιου χρέους για να ξεκινήσουν ελέγχους στα ψηφιακά νομίσματα, ώστε να φέρουν ένα και μοναδικό, αλλά και να αρπάξουν την εξουσία (εκ μέρους ενός ηγέτη).

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ξεκίνησε το 2019. Υπήρξε μια κρίση ανάκτησης μέσα σε μια νύχτα. Τα επιτόκια δανεισμού εκτοξεύτηκαν και, το σύστημα επρόκειτο να εκτονωθεί.

Τότε… ευτυχώς για το σύστημα, ήρθε ο κόβιντ και επέτρεψε στις κεντρικές τράπεζες και τους  πολιτικούς να ξοδεύουν άνευ προηγουμένου πρωτοφανή χρηματικά ποσά και, αυτό έσωσε το σύστημα μέχρι τώρα.

Το ερώτημα τώρα είναι, -μπορούν να ελέγξουν την έκρηξη;

Υποψιάζομαι ότι θέλουν να το κάνουν με αργό ρυθμό, ώστε να μπορέσουν να αρπάξουν την εξουσία. Εάν συμβεί πολύ γρήγορα, μπορεί να χάσουν τον έλεγχο. Βέβαια δεν μπορώ να προβλέψω αν θα είναι γρήγορο ή αργό. Νομίζω ότι θα προσπαθήσουν την αργή διαδρομή».

Αξιοσημείωτο είναι πως σήμερα, οι μετοχές των τραπεζών και των εταιριών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών παρέσυραν πτωτικά τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς διατηρούνται οι ανησυχίες για την υγεία του κλάδου, με την είδηση για αμερικανική έρευνα στην Credit Suisse και τη UBS να ασκεί περαιτέρω πιέσεις στις μετοχές.

Οι μετοχές των Credit Suisse AG και UBS Group AG καταγράφουν πτώση 7,24% και 6,68%, αντίστοιχα, αφού το Bloomberg News μετέδωσε ότι είναι μεταξύ των τραπεζών που αποτελούν αντικείμενο έρευνας του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για το εάν επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού κλάδου βοήθησαν Ρώσους ολιγάρχες να διαφύγουν κυρώσεις.

Ανησυχία προκαλεί και η Deutsche Bank, της οποίας οι μετοχές πέφτουν κατά 13,5%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,72% στις 12:30 ώρα Ελλάδας, αλλά η απότομη ανάκαμψη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα θέτει τον δείκτη σε τροχιά για άνοδο σε εβδομαδιαία βάση.

photo freepik

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί