δήλωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
“Έχουμε τώρα περισσότερους από 660.000 πρόσφυγες που έφυγαν από την Ουκρανία προς γειτονικές χώρες στη διάρκεια μόνο των έξι τελευταίων ημερών”, δήλωσε εκπρόσωπος της HCR η Σαμπία Μαντού, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.
Ο ΟΗΕ εκτιμά πως ένα εκατομμύριο άνθρωποι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι στην Ουκρανία λόγω της ρωσικής εισβολής, επιπλέον των εκατοντάδων χιλιάδων που έχουν φύγει από τη χώρα, δήλωσε εξάλλου αξιωματούχος της HCR στη Στοκχόλμη.
“Υπήρξε πολλή προσοχή σε όσους καταφεύγουν σε γειτονικές χώρες, όμως είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως η πλειονότητα των ανθρώπων που επηρεάζονται βρίσκονται στην Ουκρανία.
Δεν έχουμε ακόμη ασφαλή αριθμό των ανθρώπων που εκτοπίστηκαν στο εσωτερικό της Ουκρανίας, αλλά εκτιμούμε πως περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στο εσωτερικό της χώρας”, δήλωσε η Καρολίνα Λίντχολμ Μπίλινγκ, αξιωματούχος της HCR σε συνέντευξη Τύπου της σουηδικής κυβέρνησης.
(φωτο:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συμφοιτητής της Κέιτ και του Πρίγκιπα Γουίλιαμ σκοτώθηκε πέφτοντας από ύψος
- Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Επανενεργοποίηση της ρύθμισης των 120 και 48 δόσεων προς τον ΕΦΚΑ ζητά με επιστολή
- Μάγειρες υποδύονται χαρακτήρες πολεμικών τεχνών…σε κινέζικο εστιατόριο
- Προχωρούν οι Ρώσοι! Καλούν τους Ουκρανούς σε Ποκρόφσκ και Κουπιάνσκ να παραδοθούν για να σωθούν
- Συμφωνία στην Ε.Ε. για τους «πράσινους στόχους» αλλά με… υποχωρήσεις
- Μητσοτάκης-Γκίλφοϊλ: Αυτά ειπώθηκαν μεταξύ άλλων
- Χάρηκε ο Α. Τσίπρας με τη νίκη των διεθνιστών στη Νέα Υόρκη: «Μπορούμε!»
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο θρίαμβος του Ζ. Μαμντάνι μπορεί να αλλάξει τα πάντα
- Έκρηξη τα ξημερώματα έξω από κέντρο διασκέδασης στο Περιστέρι
- Οδηγός παθαίνει σοκ όταν βλέπει αεροσκάφος να συντρίβεται μερικά μέτρα μακριά του, vid









