Οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ των εμπολέμων πλευρών στη Λιβύη είναι προς τη “σωστή κατεύθυνση”
παρότι αντιμετωπίζουν εμπόδια σε σχέση με παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων και την εκεχειρία που κηρύχθηκε τον Ιανουάριο, δήλωσε σήμερα ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη Γασάν Σαλαμέ στο Reuters.
Στη συνέντευξη που έδωσε κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος των συνομιλιών σε στρατιωτικό επίπεδο στη Γενεύη, ο Σαλαμέ δήλωσε ότι αναμένει να διεξαχθούν οι συνομιλίες σε πολιτικό επίπεδο στην ελβετική πόλη στις 26 Φεβρουαρίου και ότι ήδη εργάζεται για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης.
“Παράλληλα προσπαθούμε να κάνουμε τις αεροπορικές μεταφορές λίγο περισσότερο ασφαλείς στη Λιβύη ειδικά από το διεθνές αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης και από το αεροδρόμιο στη Μισράτα. Προσπαθούμε επίσης να ανοίξουμε εκ νέου το λιμάνι και να είναι ένα ασφαλές λιμάνι. Και προσπαθούμε να βοηθήσουμε σε μια ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ των πλευρών”, πρόσθεσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τοιχογραφίες και νέες αίθουσες ανακαλύφθηκαν στη “Βίλα της Ποππαίας” στην Πομπηία – Δείτε εικόνες
- Ο πρόεδρος αυτής της χώρας θέλει να «θεραπεύσει» τη…φαλάκρα! Ξετρέλανε το διαδίκτυο
- «Αυτό είναι ληστεία» – «Ράπισμα» του Πούτιν στους διεθνιστές της Ευρώπης (video)
- Ο ηθοποιός Ίντρις Έλμπα έγινε κέρινο ομοίωμα στο Μουσείο Μαντάμ Τισό
- Επίθεση στο Σίδνεϊ: Ημέρα εθνικού πένθους μεθαύριο Κυριακή στην Αυστραλία
- Αμερικανική αγορά: Η Ελλάδα αναδείχθηκε «Καλύτερος τουριστικός προορισμός» για πέμπτη συνεχή χρονιά
- Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια – 27χρονος οδηγός μηχανής σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση με τρόλεϊ
- Κ. Τσουκαλάς: Μετά τα τελεσίγραφα ήρθαν οι απειλές της κυβέρνησης κατά των αγροτών
- ΣΤΑΣΥ: Ενίσχυση των δρομολογίων του μετρό τις Κυριακές 21 και 28/12, που τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά
- Κλιμακώνονται τα αγροτικά μπλόκα στη Μακεδονία









