ΟΗΕ: Η Ινδία θα ξεπεράσει την Κίνα και θα γίνει η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου

Η Ινδία θα γίνει μέχρι τα τέλη Απριλίου η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, ξεπερνώντας την Κίνα, καθώς ο πληθυσμός της θα υπερβεί τους 1,425 δισεκ. κατοίκους, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

«Η Κίνα σύντομα θα παραχωρήσει τη θέση της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου. Μέχρι τα τέλη του μήνα, ο πληθυσμός της Ινδίας θα φτάσει τους 1.425.775.850 κατοίκους, ισοφαρίζοντας και στη συνέχεια ξεπερνώντας τον πληθυσμό της ηπειρωτικής Κίνας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών.

Στις 19 Απριλίου, μια έκθεση του Ταμείου του ΟΗΕ για τον Πληθυσμό (UNFPA) εκτιμούσε ότι μέχρι τα μέσα του έτους ο πληθυσμός της Ινδίας θα ανερχόταν σε 1,428 δισεκ. έναντι 1,425 για την Κίνα.

«Ο πληθυσμός της Κίνας έφτασε το 1,426 δισεκ. το 2022 και άρχισε να μειώνεται. Οι προβλέψεις είναι ότι ο κινεζικός πληθυσμός μπορεί να πέσει κάτω από το 1 δισεκ. μέχρι τα τέλη του αιώνα, ενώ ο πληθυσμός της Ινδίας θα συνεχίσει να αυξάνεται για πολλές δεκαετίες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στις αρχές του έτους, ο πληθυσμός της Κίνας μειώθηκε πέρυσι, για πρώτη φορά από το 1960-61, αφού ο λιμός του 1959 στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

Παραδόξως, η μείωση του πληθυσμού της Κίνας έρχεται ενώ η χώρα χαλάρωσε την πολιτική του ενός παιδιού. Μέχρι και πριν από μία δεκαετία, τα ζευγάρια στην Κίνα δεν επιτρεπόταν να αποκτήσουν πάνω από ένα παιδί. Από το 2021, μπορούν να έχουν μέχρι και τρία.

Η Ινδία δεν διαθέτει επίσημα στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό των κατοίκων της. Η τελευταία απογραφή έγινε το 2011 και εκείνη του 2021 αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας της Covid-19.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί