• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας και Τουρκίας συζήτησαν μέτρα σταθεροποίησης της κατάστασης στη ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ

Οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας και Τουρκίας συζήτησαν μέτρα σταθεροποίησης της κατάστασης στη ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με τον Τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ συζήτησε για τα μέτρα σταθεροποίησης της κατάστασης στη συριακή επαρχία του Ιντλίμπ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η τηλεφωνική συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς.

«Συζητήθηκαν ζητήματα, που σχετίζονται με την εφαρμογή του πρόσθετου πρωτοκόλλου στο μνημόνιο για την σταθεροποίηση της κατάστασης στην ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ (αποφασίσθηκε στην Μόσχα στις 5 Μαρτίου του 2020)», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις συνομιλίες που είχαν στην Μόσχα στις 5 Μαρτίου συμφώνησαν στην κατάπαυση του πυρός και σε μια σειρά άλλων μέτρων, που αποσκοπούν στην διευθέτηση της κατάστασης στο Ιντλίμπ.

photo eurokinissi