• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να «πνίξουν» την Ελλάδα – Παρέμβαση Μόσχας: «Λένε ψέματα»

Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να «πνίξουν» την Ελλάδα – Παρέμβαση Μόσχας: «Λένε ψέματα»

Θα γεμίσουν το Αιγαίο με δήθεν πρόσφυγες;

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε σήμερα πως οι πληροφορίες για εκατοντάδες χιλιάδες Σύρους έως και ένα εκατομμύριο που εγκαταλείπουν την Ιντλίμπ κατευθυνόμενοι προς την τουρκική μεθόριο λόγω των συγκρούσεων είναι ψευδείς!

Η Ρωσία μάλιστα κάλεσε την Άγκυρα να επιτρέψει στους κατοίκους της Ιντλίμπ να εισέλθουν σε άλλες περιοχές της Συρίας και, προφανώς, να μην τους εγκλωβίζει, προς τα πάνω, ώστε μετά να τους στέλνει στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο αναφέρεται ότι χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και άλλα μέσα προκειμένου να εποπτεύσει την κατάσταση στην Ιντλίμπ και οι Τούρκοι να μην εξαπλώνουν τα δικά τους αφηγήματα.

Ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, Όλεγκ Ζουράβλεφ, ανέφερε πως δεν υπήρξαν επαληθευμένες φωτογραφίες ή βίντεο που να αποδεικνύουν αυτή την μετακίνηση.

Το υπουργείο ανέφερε ακόμη πως η Τουρκία μετέφερε μεγάλες ποσότητες στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών στην Ιντλίμπ τις τελευταίες εβδομάδες, στηρίζοντα τους ισλαμιστές.

Την Πέμπτη, αναφέρει το «Sputnik», η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την υποστήριξη στους εξτρεμιστές από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, στη Συρία.

Νωρίτερα, η ρωσική αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον εξτρεμιστών που υποστηρίζουν την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Δύσκολα τα πράγματα για την Άγκυρα, η οποία, όπως είδαμε από τους Ρώσους, επικαλείται ψευδείς πληροφορίες, στέλνοντας, ενίοτε, μουσουλμάνους προς την Ελλάδα.

Άραγε θα μας στείλει 1.000.000, με κάθε καρυδιάς καρύδι, από το απόθεμα που έχει, και θα πει πως είναι πρόσφυγες από την Συρία, με την Ρωσία να διαψεύδει;

ΦΩΤΟ eurokinissi