Σάρκα και οστά φαίνεται πως παίρνει η ρωσική εισβολή από τον βορρά με αφετηρία τα εδάφη της Λευκορωσίας!
Πιο συγκεκριμέμα, «ρωσικά στρατεύματα από την κατεύθυνση της Λευκορωσίας εισήλθαν σε μια περιοχή κοντά στον πρώην πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ την Πέμπτη», δήλωσε σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, καθώς οι μάχες συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα.
Η είδηση έρχεται να σημάνει συναγερμό καθώς επιβεβαιώνονται οι πρωινές αναφορές για προέλαση των Ρώσων τόσο από τα ανατολικά όσο και από τα βόρεια ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!
Ουκρανοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως γίνονται μάχες στην περιοχή, μερικά δεκάδες χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας!
Δείτε πόσο κοντά στο Κίεβο αλλά και στα σύνορα με τη Λευκορωσία είναι η ευρύτερη περιοχή του Τσερνομπιλ:

Την είδηση «παίζει» τα τελευταία λεπτά και το πρακτορείο Reuters:

Ο Ουκρανός πρόεδρος σε νέο του μήνυμα διεμήνυσε πως οι ρωσικές ΧΕΡΣΑΙΕΣ δυνάμεις πάτησαν πόδια στο Τσερνόμπιλ, εκφράζοντας φόβους για τις αρκετές αποθήκες πυρηνικών αποβλήτων που υπάρχουν.
Η Μόσχα, απαντώντας στον νεοναζιστή ηγέτη της Ουκρανίας, έχει επανειλλημένως προτάξει ως έναν από τους κύριους σκοπούς της ρωσικής επιχείρησης τον αποκλεισμό κάθε πιθανότητας να αποκτήσει η Ουκρανία πυρηνικά όπλα.
Θυμίζουμε εξάλλου ότι ο Ζελένσκι είχε προ ημερών διατρανώσει ένα αίτημα για “αποπυρηνικοποίηση” της χώρας του.
ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ από κατοικημένη περιοχή
Καθηλώνει επίσης ένα βίντεο που μας έρχεται πιθανότατα από την περιοχή του Τσερνόμπιλ, βόρεια του Κιέβου, στο οποίο καταγράφεται ένα ρωσικό μαχητικό να βομβαρδίζει διπλανό σπίτι.
Οι σκηνές με το μωρό που κλαίει και την έκρηξη απλά σοκάρουν:
Still in my hotel room #Russian forces entered #Chernobyl. Fighting has erupted here. During the fighting, a nuclear waste storage facility was destroyed. #RussiaUkraine #russianinvasion #NATO pic.twitter.com/JjmO9vYMWK
— Ruff Gem 💧 (@RuffGem1) February 24, 2022
Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Κιέβου είπε ότι τέσσερις σταθμοί του μετρό θα χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια αεροπορικών επιδρομών, ενώ η τοπική ηγεσία της Ουκρανίας στην περιοχή του Ντόνετσκ είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ένα νοσοκομείο εκεί, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους.
Τα ουκρανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως εκκενώνεται εκτάκτως υπό τον φόβο κατάληψής του από Ρώσους κομάντος κεντρικό ξενοδοχείο στο Κίεβο όπου είχαν βρει κατάλυμα δυτικοί δημοσιογράφοι.
(φωτο:pixabay,unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λένε ότι αντιμετωπίζουν ιρανικές επιθέσεις με drones και πυραύλους
- Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο ύψους 115 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη νέων αμυντικών τεχνολογιών αιχμής σε χρόνο ρεκόρ, παρουσίασε η Ε.Ε.
- Ποιο νησί του Αιγαίου βρίσκεται μεταξύ των πιο υποσχόμενων τουριστικών προορισμών της Ευρώπης για τους Γερμανούς
- Αμερικανός παράτησε την δικηγορία στα 41 και έγινε συνταξιούχος στην Πορτογαλία…Πόσα εξοικονόμησε
- Χωρίς την Ρωσία δεν τους βγαίνουν οι αριθμοί – Τι σχολιάζεται σε σχέση με τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου
- Τουρκικό πλοίο δέχθηκε επίθεση από drones κοντά στα στενά του Βοσπόρου
- Η πρόεδρος του Μεξικού επαναβεβαιώνει ότι η χώρα της θα τηρήσει συμφωνία με την Κούβα για την αποστολή γιατρών
- Αναπάντεχα ευρήματα έρευνας για τη μαγειρική στο σπίτι – Ποια επίδραση φάνηκε να έχει στους ηλικιωμένους
- Στον ΟΗΕ, το δουλεμπόριο Αφρικανών ανακηρύσσεται «το πιο βαρύ έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»
- Η Αυστραλία απαγορεύει την είσοδο επισκεπτών από το Ιράν στο έδαφός της, με κάποιες εξαιρέσεις









