αμέσως αφότου λάβουν την έγκριση των υγειονομικών αρχών, δήλωσε σήμερα ο Μόνσεφ Σλάουι, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβερνητικής ομάδας για τα εμβόλια.
«Το σχέδιό μας είναι να μπορέσουμε να μεταφέρουμε τα εμβόλια προς τα κέντρα εμβολιασμού εντός 24 ωρών μετά την έγκριση, επομένως, αναμένω αυτό να γίνει ενδεχομένως τη δεύτερη ημέρα μετά την έγκριση, την 11η ή τη 12η Δεκεμβρίου», είπε ο Σλάουι στο CNN, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ημερομηνία κατά την οποία αναμένονται οι πρώτοι εμβολιασμοί.
Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος είπε επίσης πως ελπίζει ότι μόλις ξεκινήσει αυτή η εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού, η χώρα θα μπορέσει να πετύχει τη «συλλογική ανοσία» τον μήνα Μάιο.
«Κανονικά, με το ποσοστό αποτελεσματικότητας που έχουμε (94%), το να εμβολιάσουμε το 70% ή σχεδόν αυτό το ποσοστό του πληθυσμού θα επέτρεπε να έχουμε μια πραγματική συλλογική ανοσία. Αυτό θα γίνει πιθανόν τον Μάιο ή κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τα σχέδιά μας», εξήγησε.
«Ελπίζω πραγματικά να δούμε τα επίπεδα αρνητικής αντίληψης του εμβολίου να μειώνονται και την αποδοχή από τους πολίτες να αυξάνεται. Αυτό θα είναι αναγκαίο για να μας βοηθήσει», επισήμανε.
(ΦΩΤΟ:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λουόμενοι στη Γαύδο διώχνουν βάρκα γεμάτη αλλοδαπούς! Το ΒΙΝΤΕΟ κάνει τον γύρο του διαδικτύου
- Nέα εφαρμογή για ηλεκτρονικά τιμολόγια σε συμβάσεις με το Δημόσιο (B2G)
- Το βίντεο με το αγριογούρουνο στο Χαϊδάρι και η αντίδραση των επιβατών έγιναν viral
- Αυστρία: Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έγραψε χρυσή σελίδα στην παγκόσμια μουσική και αποθεώθηκε
- Πυρηνικές εγκαταστάσεις: Πρωτοβουλία έξι χωρών «τραντάζει» τον πλανήτη
- Διήμερη «απόβαση» του ζεύγους Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Μεθυσμένος άντρας οδηγούσε ροζ παιδικό αυτοκινητάκι σε δρόμο του Καναδά! vid
- Πλεύρης για καραβάνια αλλοδαπών στην Κρήτη: «Παρακολουθούμε αν υπάρχει σκοπιμότητα από πίσω»
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 26χρονο μετά από καταγγελία της 20χρονης συντρόφου του για βιασμό
- Ζελένσκι: Η Ρωσία έχει εξαπολύσει πάνω από 3.500 drones και 190 πυραύλους εναντίον της Ουκρανίας τον Σεπτέμβριο
Κύρια Θέματα

















