Οι μεγάλοι παίκτες στήνουν τα πιόνια τους- Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ σε Ρώσικα ‘νερά’ (BINTEO)

Έντονη στρατιωτική παρουσία κάνει το Αμερικανικό Ναυτικό στη Θάλασσα του Μπαρέντς, για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, πραγματοποιώντας τακτικές αποστολές στον Αρκτικό Κύκλο. Οι ναυτικές ασκήσεις ΗΠΑ και Βρετανίας στη Θάλασσα του Μπαρέντς, αυξάνουν την ένταση στην περιοχή και γίνονται κάτω από το άγρυπνο μάτι του ρωσικού Στόλου. Σύμφωνα με το ρωσικό […]

Έντονη στρατιωτική παρουσία κάνει το Αμερικανικό Ναυτικό στη Θάλασσα του Μπαρέντς, για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, πραγματοποιώντας τακτικές αποστολές στον Αρκτικό Κύκλο.

Οι ναυτικές ασκήσεις ΗΠΑ και Βρετανίας στη Θάλασσα του Μπαρέντς, αυξάνουν την ένταση στην περιοχή και γίνονται κάτω από το άγρυπνο μάτι του ρωσικού Στόλου.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πλοία του ρωσικού Στόλου της Βόρειας Θάλασσας συνοδεύουν τέσσερα πολεμικά πλοία του Αμερικανικού και Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού μπήκαν στην Θάλασσα του Μπαρέντς. Τα πλοία του NATO, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, θα πραγματοποιήσουν ναυτικές ασκήσεις ασφαλείας σε λεγόμενες δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες πάνω από τον Αρκτικό κύκλο.

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ενημερωθεί την 1η Μαΐου «σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν παρερμηνείες, να περιορισθεί ο κίνδυνος και να αποφευχθεί μια ακούσια κλιμάκωση».

Ο Ρωσικός Στόλος της Βόρειας Θάλασσας στον οποίον ανήκουν πολεμικά πυρηνοκίνητα πλοία και υποβρύχια, σταθμεύει κοντά στην πόλη Μούρμανσκ, στα νερά της Χερσονήσου Κόλα, σ’ ένα φιόρδ που έχει έξοδο στην Θάλασσα του Μπαρέντς.

Η αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στην Αρκτική σε μια περιοχή που θεωρείται από στρατηγική απόψεως ζωτικής σημασίας, αποτελεί μια από τις αιτίες της αμερικανό -βρετανικής απόφασης για την διεξαγωγή ναυτικών ασκήσεων στην Θάλασσα του Μπαρέντς.

Η πεεριοχή διαθέτει τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων κι έχει μεγάλη γεωπολιτική και αμυντική σημασία.

photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί