Οι Ιταλοί αντιδρούν στην εφαρμογή του πράσινου πάσου: Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στην κεντρική Πλατεία του Λαού της Ρώμης

Ένταση επικράτησε μεταξύ πολιτών που διαδήλωναν ενάντια στην χρήση του "πράσινου πάσου εμβολιασμένου" και της αστυνομίας, στην κεντρική πλατεία του Λαού της Ρώμης, σήμερα το απόγευμα.

Στην κινητοποίηση παρεισέφρησαν και πάλι στοιχεία της ιταλικής ακροδεξιάς και μέλη νεοφασιστικών οργανώσεων. Δεν έλειψαν και οι απαγορευμένοι, φασιστικοί χαιρετισμοί, με τεντωμένο αντίχειρα.

Κλότσησαν τρία οχήματα της αστυνομίας και πέταξαν καρέκλες των καφέ μπαρ, σε αστυνομικούς. Οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση γκλομπ.

Μπροστά από το κυβερνητικό Μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, η αστυνομία προχώρησε σε ρίψεις νερού, ενώ κάποιοι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στα γραφεία του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου, CGIL.

Η ένταση αυξήθηκε όταν κάποιες ομάδες θέλησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, για την οποία δεν είχαν λάβει σχετική άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, στην Ιταλία θα μπει σε ισχύ το «πράσινο πάσο εμβολιασμένου», το οποίο θα είναι υποχρεωτικό για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, όπως θέατρα, κινηματογράφοι, γυμναστήρια, αλλά και σε όλους τους χώρους εργασίας.

(photo: screenshot)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί