απαντώντας έτσι στον Aμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που απείλησε νωρίτερα να διατάξει να καταστραφούν οι πετρελαϊκές υποδομές του Ιράν στη νήσο Χαργκ.
«Όλες οι πετρελαϊκές, οικονομικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις που ανήκουν εν μέρει ή συνεργάζονται με τις ΗΠΑ θα καταστραφούν αμέσως και θα γίνουν στάχτες», ανέφερε εκπρόσωπος του κεντρικού γενικού επιτελείου της Χαράμ αλ Ανμπιγιά, το οποίο υπάγεται στους Φρουρούς της Επανάστασης, σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ.
Η ανακοίνωση αυτή, εξήγησε ο εκπρόσωπος του στρατού, είναι «απάντηση στις δηλώσεις» του αμερικανού προέδρου, ο οποίος νωρίτερα ανακοίνωσε μέσω Truth Social ότι καταστράφηκαν «όλοι οι στρατιωτικοί στόχοι» σε βομβαρδισμό στη νήσο Χαργκ, μείζονα κόμβο για την Τεχεράνη, κι απείλησε πως θα μπουν στο στόχαστρο οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις εκεί αν το Ιράν συνεχίσει να εμποδίζει την κίνηση στο στενό του Χορμούζ.
Στη νήσο, στο βόρειο τμήμα του Κόλπου, περίπου τριάντα χιλιόμετρα από τις ιρανικές ακτές, βρίσκεται ο μεγαλύτερος πετρελαιοεξαγωγικός τερματικός σταθμός της χώρας. Μέσω αυτού γίνεται το 90% των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν.
Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ, πολιτικός με επιρροή στο Ιράν, προειδοποίησε προχθές Πέμπτη ότι η Τεχεράνη θα αφήσει πίσω της «κάθε αυτοσυγκράτηση» αν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ επιτεθούν στα νησιά της χώρας στον Κόλπο.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Δεν ήμουν εγώ!”: To ξεκαρδιστικό βίντεο της ημέρας
- Ζελένσκι: Θέλω ένα Ιράν που να μην συνεργάζεται με τη Ρωσία
- Είναι καλό αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα;
- Ρομπότ δείχνει τις ικανότητές του στο…μπαλέτο! Σίγουρα θέλετε να το δείτε; vid
- Θεσ/νίκη: Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί για παράνομη διακίνηση μεταναστών και παροχή καταλύματος
- ΑΑΔΕ: Ανοίγει η ψηφιακή εφαρμογή για υπεύθυνη δήλωση κατοχής αγροτεμαχίων για την ΕΑΕ 2025
- Απίστευτο βίντεο! Μασκοφόροι έκλεψαν κοσμήματα αξίας 1,7 εκατ. δολαρίων σε λιγότερο από ένα λεπτό
- Ιταλός προπονητής…απέλυσε τον εαυτό του μετά από 44 χρόνια!
- Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω από 75 κιλά κάνναβης – Χειροπέδες σε 42χρονο άνδρα
- Ηράκλειο: Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι από την Τροχαία του BOAK- 435 οχήματα έλεγχοι και 285 παραβάσεις, σε ένα 24ωρο









