Οι ΗΠΑ παραμένουν «ο μεγαλύτερος σύμμαχος» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάγια Κάλας, μετά την δημοσιοποίηση χθες, Παρασκευή, από την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εγγράφου σχετικά με την «Στρατηγική Εθνικής Άμυνας» των ΗΠΑ, στο οποίο προβλέπει αλλαγή πλεύσης σε σχέση με την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ – ΕΔΩ.
«Ασφαλώς υπάρχουν πολλές κριτικές, αλλά πιστεύω ότι ορισμένες από αυτές είναι επίσης βάσιμες», δήλωσε η Κάγια Κάλας όταν ρωτήθηκε για το έγγραφο αυτό στη διάρκεια διάσκεψης στην Ντόχα στο Κατάρ.
«Οι ΗΠΑ παραμένουν ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας (…) δεν ήμασταν πάντα σύμφωνοι σε διάφορα ζητήματα, αλλά πιστεύω ότι η γενική αρχή παραμένει η ίδια. Είμαστε οι μεγαλύτεροι σύμμαχοι και πρέπει να μείνουμε ενωμένοι», πρόσθεσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.
Αναμένεται η συνέχεια.
Τι θα γίνει μεταξύ ΗΠΑΣ και Ευρώπης;
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-FENA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Όπως με τον COVID; Πρόταση της Μελόνι στην ΕΕ για να αντιμετωπιστεί η παρούσα κρίση
- Λίρα με το όνομα King Charles πουλήθηκε… 56 φορές πιο ακριβά λόγω «σπανιότατου» σφάλματος
- Οι 3 πανέμορφες γάτες που έχουν γίνει φαινόμενο! Χαμός όπου εμφανίζονται, vid
- Πώς να φορτώσετε σωστά και με ασφάλεια το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού
- Μέση Ανατολή: Η πολιτική των ΗΠΑ αποτελεί πηγή απρόβλεπτων κινδύνων, σύμφωνα με τον Γάλλο ΥΠΕΞ
- Σοκ σε επίδειξη με φλόγες στην Κίνα: Χορεύτρια παραλίγο να καεί ζωντανή – BINTEO
- Διάσημη ινφλουένσερ με εκατομ. ακολούθους πέθανε «απροσδόκητα» σε ηλικία 26 ετών
- Κ. Τσουκαλάς: Πανικόβλητη η κυβέρνηση
- Στη Σύρο θα παρακολουθήσει τον Επιτάφιο και την Ανάσταση ο Κ. Τασούλας
- Ανακοίνωση της THEMA για την ακινητοποίηση συρμού στο μετρό Θεσσαλονίκης









