Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό παρατηρητή Ιγκόρ Κοροτσένκο, ο οποίος μίλησε στο Sputnik, η συμβατική στρατιωτική ισχύς των ΗΠΑ φτάνει σε οριακό σημείο στον πόλεμό τους εναντίον του Ιράν,
Δεν πρόκειται μόνο για τους ταχέως εξαντλημένους Tomahawk – κάθε πύραυλος που εκτοξεύεται κατά του Ιράν μειώνει σιγά-σιγά ταυτόχρονα τα ευρύτερα αποθέματα αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας, υπογράμμισε.
«Αυτό είναι πράγματι ένα πρόβλημα που οι Αμερικανοί αισθάνονται έντονα αυτή τη στιγμή», ανέφερε.
Ενώ τα τρέχοντα αποθέματα εξακολουθούν να επιτρέπουν συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά του Ιράν, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχει σαφές τέλος στην εκστρατεία που διεξάγουν οι ΗΠΑ κυρίως μόνες τους, τόνισε ο Κοροτσένκο.
«Πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό είδος σύγκρουσης. Προηγουμένως, όλοι οι πόλεμοι που έδωσε στη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ ήταν επιχειρήσεις συνασπισμού με χώρες του ΝΑΤΟ και συμμαχικά κράτη», δήλωσε.
Καθώς αυτά τα όπλα καίγονται γρήγορα, ο Τραμπ προφανώς βρίσκεται σε δίλημμα και φαίνεται ανυπόμονος να αποχωρήσει από τη σύγκρουση με το Ιράν, αλλά δεν έχει σαφή πορεία, επισήμανε ο αναλυτής.
Ένα μήνα αργότερα, οι στόχοι της προεκλογικής εκστρατείας των ΗΠΑ παραμένουν ανεκπλήρωτοι: Το Ιράν απέχει πολύ από το να είναι αποσταθεροποιημένο, η κοινωνία του είναι ενωμένη ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις και το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης διατηρεί επαρκή αποθέματα πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων νεότερων συστημάτων που φυλάσσονται με ασφάλεια υπογείως, όπως αναφέρθηκε.
Μια νέα φάση κλιμάκωσης φαίνεται αναπόφευκτη, αφήνοντας τις ΗΠΑ μπροστά σε ένα έντονο δίλημμα: είτε να ανεβάσουν την ένταση με πολιτικό κόστος -συμπεριλαμβανομένων πιθανών απωλειών στις ενδιάμεσες εκλογές- είτε να αποσυρθούν και να διακινδυνεύσουν να αφήσουν τον σύμμαχο Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε ένα αποφασιστικό Ιράν, κατέληξε ο αναλυτής.
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο ΥΠΕΞ του Ιράν λέει ότι λαμβάνει “μέσω φίλων” μηνύματα από τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ
- Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας
- Δίωξη για ανθρωποκτονία εις βάρος της 77χρονης για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια
- Ο e-ΕΦΚΑ παρουσίασε το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα – Ψηφιακή αναβάθμιση για πολίτες και επιχειρήσεις
- Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την Ενέργεια – Ισχυρή σύσταση στα κράτη-μέλη για το Σχέδιο Δέκα Σημείων
- Το Ιράν έχει τη βούληση να βάλει τέλος στον πόλεμο αλλά ζητά εγγυήσεις, σύμφωνα με τον Πεζεσκιάν
- Δεν είναι… νυχτερινό κλαμπ, αλλά αυτοκινητόδρομος στην Κίνα, Vid
- Οι ΗΠΑ εμπρός σε ένα μεγάλο δίλημμα – Τι θα πράξουν;
- Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική αύριο, κλειστά τα νυχτερινά – Ισχυρές συστάσεις
- Χρ. Κέλλας: Είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για τη στήριξη των αγροτών









