Η Μόσχα δηλώνει πως οι ΗΠΑ στέλνουν οδηγίες στους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, για το πώς να καθυστερούν τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, στο θέμα της Ουκρανίας και πώς να τις οδηγούν σε αδιέξοδο.
Τα παραπάνω ανέφερε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Κόζακ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οδηγίες από το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ ελήφθησαν από όλα τα κράτη-μέλη του NATO για το πώς να διαπραγματεύονται με τη Ρωσία αναφορικά με την διευθέτηση της διαμάχης στη νοτιοανατολική Ουκρανία».
«Πρόκειται για μία οδηγία, πώς να οδηγήσουν όλες τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο και να τις επιμηκύνουν» δήλωσε ο Κόζακ.
«Δυστυχώς…η Ουκρανία χειραγωγεί Γερμανία και Γαλλία και με τη σειρά τους, Γερμανία και Γαλλία, με χαρά υποκύπτουν σε αυτήν τη χειραγώγηση, υποστηρίζουν παράλογες ιδέες και προτάσεις με κάθε κόστος, ακόμα και υιοθετώντας ανόητες θέσεις…Προσπαθούν να ξεφύγουν για να μην εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους» υπογράμμισε ο Κόζακ σε συνάντηση μετά τις συνομιλίες των «Τεσσάρων της Νορμανδίας» στο Βερολίνο.
Πρόσθεσε, δε, πως η Μόσχα θεωρεί την κατάσταση «λυπηρή».
«Στόχος η εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ»
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Ντμίτρι Κόζακ επισήμανε πως η Ουκρανία τάσσεται υπέρ της επίλυσης όλων των ζητημάτων μέσω του σχήματος των «Τεσσάρων της Νορμανδίας», κάτι που είναι επίσης «αδύνατο», δεδομένου ότι δεν υπάρχουν έγγραφα ή συμφωνίες.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε τονίσει πως η «Ουκρανία κάνει τα πάντα για να μην εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ».
«Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί η εφαρμογή του πακέτου μέτρων του Μινσκ. Είναι απολύτως ξεκάθαρα γραμμένο σε αρκετά σημεία, όπου καθορίζονται οι υποχρεώσεις των πλευρών. Αυτός είναι ο στόχος. Μέχρι στιγμής, οι διαπραγματευτές δεν έχουν φτάσει κοντά στο σημείο εκπλήρωσης αυτού του στόχου. Δυστυχώς, η ουκρανική πλευρά κάνει τα πάντα […], προκειμένου να μην εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ.
sputnik/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ: Ελεύθεροι με όρους μετά τις απολογίες τους οι 7 από τους 22 κατηγορουμένους
- Σε 24 προσλήψεις προχωρά το Πυροσβεστικό Σώμα – Ποιες ειδικότητες ζητούνται
- «Καμπανάκι» από ΟΦΑΕ: Η κρίση στα καύσιμα απειλεί άμεσα τις μεταφορές – Ζητούνται άμεσα μέτρα
- Ο Ρούμπιο μίλησε για το Ιράν και προκάλεσε «πονοκέφαλο» στην Ουκρανία
- Κ. Τσιάρας από τη Λέσβο: Προτεραιότητα η ανάσχεση του αφθώδους πυρετού και η στήριξη της κτηνοτροφίας
- Με έγκριση Δένδια ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών ΕΔ
- Ξεπέρασαν τους 300 οι τραυματίες Αμερικανοί στρατιωτικοί στον πόλεμο με το Ιράν
- Η διαδικτυακή πλατφόρμα της Επιτροπής επλήγη από κυβερνοεπίθεση στις 24 Μαρτίου
- Η Ρωσία θα απαγορεύσει τις εξαγωγές βενζίνης από την 1η Απριλίου για να συγκρατήσει τις τιμές
- Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στους 2 μασέρ μετά από την καταγγελία 19χρονου πελάτη









