Η Μόσχα δηλώνει πως οι ΗΠΑ στέλνουν οδηγίες στους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, για το πώς να καθυστερούν τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, στο θέμα της Ουκρανίας και πώς να τις οδηγούν σε αδιέξοδο.
Τα παραπάνω ανέφερε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Κόζακ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οδηγίες από το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ ελήφθησαν από όλα τα κράτη-μέλη του NATO για το πώς να διαπραγματεύονται με τη Ρωσία αναφορικά με την διευθέτηση της διαμάχης στη νοτιοανατολική Ουκρανία».
«Πρόκειται για μία οδηγία, πώς να οδηγήσουν όλες τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο και να τις επιμηκύνουν» δήλωσε ο Κόζακ.
«Δυστυχώς…η Ουκρανία χειραγωγεί Γερμανία και Γαλλία και με τη σειρά τους, Γερμανία και Γαλλία, με χαρά υποκύπτουν σε αυτήν τη χειραγώγηση, υποστηρίζουν παράλογες ιδέες και προτάσεις με κάθε κόστος, ακόμα και υιοθετώντας ανόητες θέσεις…Προσπαθούν να ξεφύγουν για να μην εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους» υπογράμμισε ο Κόζακ σε συνάντηση μετά τις συνομιλίες των «Τεσσάρων της Νορμανδίας» στο Βερολίνο.
Πρόσθεσε, δε, πως η Μόσχα θεωρεί την κατάσταση «λυπηρή».
«Στόχος η εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ»
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Ντμίτρι Κόζακ επισήμανε πως η Ουκρανία τάσσεται υπέρ της επίλυσης όλων των ζητημάτων μέσω του σχήματος των «Τεσσάρων της Νορμανδίας», κάτι που είναι επίσης «αδύνατο», δεδομένου ότι δεν υπάρχουν έγγραφα ή συμφωνίες.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε τονίσει πως η «Ουκρανία κάνει τα πάντα για να μην εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ».
«Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί η εφαρμογή του πακέτου μέτρων του Μινσκ. Είναι απολύτως ξεκάθαρα γραμμένο σε αρκετά σημεία, όπου καθορίζονται οι υποχρεώσεις των πλευρών. Αυτός είναι ο στόχος. Μέχρι στιγμής, οι διαπραγματευτές δεν έχουν φτάσει κοντά στο σημείο εκπλήρωσης αυτού του στόχου. Δυστυχώς, η ουκρανική πλευρά κάνει τα πάντα […], προκειμένου να μην εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ.
sputnik/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Έσβησε η φωτιά σε επιχείρηση στη Σίνδο
- Κινέζα ζήτησε βοήθεια για τον ηλικιωμένο πατέρα της στο διαδίκτυο και δείτε πόσοι εμφανίστηκαν! vid
- Ιορδανία: Και ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ έλαβε πρόσκληση συμμετοχής στο “Συμβούλιο Ειρήνης” για τη Γάζα
- Παπασταύρου: Η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως κόμβος για να μεταφέρεται ενέργεια από τη Σ. Αραβία στην Ευρώπη
- Μητσοτάκης: Θα ευχηθώ και από εδώ να είναι καλοτάξιδος ο «Κίμωνας»
- Ο Speed διέκοψε τη ζωντανή σύνδεση όταν οι ultras της Αλγερίας του πέταξαν μπουκάλια με νερό, vid
- Κραυγή Δημάρχου για τη φωτιά στο Πέραμα: «Χειροκροτάμε για τις Belharra, αλλά κινδύνευσε όλο το Λεκανοπέδιο»
- Οι αρχές της Ινδονησίας εντόπισαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ
- To διαδίκτυο πήγε ενα βήμα πιο πέρα…το κόκκινο μάτι του Μακρόν! vid
- Μαγνήτης επενδυτικών κεφαλαίων τα Αμοιβαία Κεφάλαια – Οι πρωταγωνιστές της αγοράς









