«Οι ΗΠΑ δε θα συμφωνήσουν τίποτα με την Ρωσία χωρίς την Ε.Ε.»

Διαβεβαιώσεις έδωσαν οι ΗΠΑ στην Ε.Ε πως δε θα συμφωνηθεί τίποτα με τη Ρωσία χωρίς τη συμμετοχή της, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Τις λίγες τελευταίες ημέρες είχαμε έναν εξαιρετικά στενό συντονισμό με τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ στους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της άτυπης συνεδρίασης των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στη Βρέστη της δυτικής Γαλλίας.

«Έχουμε διαβεβαιώσεις ότι τίποτε δεν θα αποφασιστεί ούτε θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης χωρίς στενό συντονισμό με την Ευρώπη και χωρίς τη συμμετοχή των Ευρωπαίων και ο συντονισμός με τους Αμερικανούς είναι απολύτως τέλειος», πρόσθεσε ο Μπορέλ.

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ τόνισε πως οι κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία «αποτελούν μέρος της πίεσης» που ασκεί η Μόσχα για να επιτύχει την ικανοποίηση των αιτημάτων της, όμως «δεν υπάρχει περίπτωση να διαπραγματευθούμε υπό πίεση».

«Δεν θα υπάρξουν αποφάσεις σήμερα επειδή πρόκειται για μια άτυπη συνάντηση, όμως θα υπάρξει μια πολιτική έκφραση», διευκρίνισε.

«Θα επεξεργαστούμε τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα αποφασίσουμε πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κρίση», προσθεσε.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί