Σε συνέντευξη στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου, Numan Kurtulmuş, σχολίασε, μεταξύ άλλων, την κατάσταση στην Ευρώπη, δείχνοντας πως σύντομα η Τουρκία θα κληθεί να πάρει αποφάσεις!
«Η αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα απέδειξε ότι τα λόμπι κυβερνούν την Αμερική. Οι σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ έχουν κατά καιρούς δοκιμαστεί, αλλά ποτέ δεν έχουν διαλυθεί», τόνισε.
Αναφορικά με την σύγκρουση στην Ουκρανία, είπε ότι εάν δεν το έκανε η Τουρκία, δεν θα υπήρχε άλλη χώρα που θα συνομιλούσε και με τις δύο πλευρές.
Και έπειτα αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις τον Μάρτιο του 2022:
“Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο Dolmabahçe, η υπογραφή σχεδόν επετεύχθη. Δυστυχώς, ορισμένες χώρες δεν ήθελαν να τελειώσει ο πόλεμος. Επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να εδραιώσουν (την δύναμη τους) στην ευρωπαϊκή ήπειρο μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.
Θέλουν να κρατήσουν την Ρωσία απασχολημένη με σοβαρά προβλήματα και πιστεύουν ότι οι περιφερειακές αναταράξεις εκεί είναι απαραίτητες για την ισορροπία δυνάμεων.
Πρώτα απ’ όλα, η Ουκρανία και η Ρωσία πρέπει να δείξουν ξεκάθαρα τις δικές τους πολιτικές προθέσεις, ώστε αυτός ο πόλεμος να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα».
Και αν δεν τελειώσει ο πόλεμος γρήγορα; Αν επεκταθεί; Τότε η Τουρκία θα πρέπει να πάρει σύντομα αποφάσεις, καθώς η γεωστρατηγική της θέση είναι άκρως σημαντική! Και αυτό το ξέρουν πάρα πολύ καλά στην Άγκυρα!
Με πληροφορίες από haberler/RT/photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καλή χρονιά γεμάτη Φως Χριστού!
- Ο ΠΑΟΚ αποχαιρετά το 2025 με γέλιο! Νέο βίντεο με τα παρασκήνια του επικού τρέιλερ για τα 100 χρόνια
- Έπεσαν τα πρώτα χιόνια: Στα “λευκά” Πάρνηθα, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Πεντέλη αλλά και Εύβοια, vid
- Παπασταύρου: Οι 10 +1 δράσεις του ΥΠΕΝ το 2025 – Ενεργειακές συμφωνίες και «Απάτητα Βουνά» ανάμεσά τους
- Η κοπή της βασιλόπιτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης
- Θεσσαλονίκη: Ευχές με πολίτες και επαγγελματίες για καλή χρονιά αντάλλαξε ο δήμαρχος Στ. Αγγελούδης
- Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Nα αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν, στηριζόμενοι σε όσα μας ενώνουν
- Το εορταστικό μήνυμα του Ρώσου πρέσβη στις ΗΠΑ προκαλεί «πονοκέφαλο» στους διεθνιστές
- Απολογισμός Τσιάρα για το 2025: Σήμερα κλείνει μια δύσκολη χρονιά, ο πρωτογενής τομέας δοκιμάστηκε έντονα









