• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι Γερμανοί «οπλίζουν» τον Ερντογάν, υποκύπτει το Βερολίνο στους ισλαμικούς αλαλαγμούς

Οι Γερμανοί «οπλίζουν» τον Ερντογάν, υποκύπτει το Βερολίνο στους ισλαμικούς αλαλαγμούς

Τι λέει το Παρίσι

Η Γαλλία, σε αντίθεση με την Γερμανία, θα συνηγορήσει υπέρ της επιβολής «κυρώσεων» σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε βάρος της Τουρκίας και ενώ η ένταση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Άγκυρας αυξάνεται σε πολλά σημεία διαφωνίας μεταξύ τους.

Αυτό  δήλωσε ο Κλεμάν Μπον, ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Γαλλίας.

«Θα πιέσουμε υπέρ (της επιβολής) ευρωπαϊκών μέτρων σθεναρής αντίδρασης, μεταξύ άλλων το πιθανό εργαλείο των κυρώσεων», είπε ο Μπον, ενώπιον της γαλλικής Γερουσίας.

«Το τελευταίο επεισόδιο, που ξεπερνά κάθε ημέρα τα όρια του απαράδεκτου, με τον πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος προσέβαλε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι χαρακτηριστικό (…) μιας συνολικής στρατηγικής της Τουρκίας να πολλαπλασιάζει τις προκλήσεις προς πάσα κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

«Ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος: να ασκεί μέγιστη πίεση στους γείτονές της και ειδικά στην ΕΕ. Υπήρξαμε για παρά πολύ καιρό αφελείς», επισήμανε ο Μπον.

Ωστόσο, οι Γερμανοί επιμένουν στην μη λήψη ραγδαίων μέτρων κατά της Άγκυρας, παρά τα λόγια Ερντογάν, τα οποία ξεσηκώνουν τους μουσουλμάνους στην Γερμανία. Τους «κρατά» καλά ο Σουλτάνος με τα εκατομμύρια Τούρκων και μουσουλμάνων που έχουν κυριέυσει την Bundesrepublik.

Σε ερώτηση Ελλήνων δημοσιογράφων το Βερολίνο απάντησε πως δεν είναι διατεθειμένο να κηρύξει εμπάργκο όπλων προς στην Τουρκία, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Έτσι το πρόγραμμα υποβρυχίων της γείτονας προχωρά, υποβρύχια, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει εναντίον της Ελλάδας.