Όπως όλα δείχνουν, με αρχή την Γάζα, ενδεχομένως επιδιωχθεί να βρεθεί λύση και για το θέμα της Ουκρανίας, αν και αυτό το ζήτημα έχει διαφορετικές πτυχές από το Παλαιστινιακό. O ειδικός απεσταλμένος της Ουάσινγκτον, Στιβ Γουίτκοφ, φέρεται να δήλωσε πως η εφαρμογή του σχεδίου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και τον τερματισμό της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης θα μπορούσε να δημιουργήσει μια δυναμική που θα βοηθούσε στην ειρήνη σε άλλες περιοχές της Μέσης Ανατολής και θα επηρέαζε επίσης την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.
ΕΔΩ αναλυτικά το σχέδιο Τραμπ για την Γάζα!
«Ο Πρόεδρος [Τραμπ] θέλει να δει μια συνολική ειρήνη. Δεν αφορά μόνο τη Γάζα. Αφορά το πώς αυτό θα μπορούσε να επεκταθεί σε όλες τις άλλες περιοχές της Μέσης Ανατολής και τι πρόκειται να επιτύχει, ίσως ακόμη και να επεκταθεί στην Ρωσία και την Ουκρανία», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Fox News, που το επικαλείται το ρωσικό TASS, σχολιάζοντας το σχέδιο που πρότειναν οι αμερικανικές αρχές για την επίλυση της σύγκρουσης στον παλαιστινιακό θύλακα.
Ο Witkoff πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία του Trump υποστηρίζεται τόσο από τις χώρες του Περσικού Κόλπου όσο και από τα ευρωπαϊκά κράτη.
Βέβαια, το θέμα είναι τι θα πει η Ρωσία, η οποία έχει συγκεκριμένα συμφέροντα.
Το να εκπονηθεί μία συνολική λύση, η οποία θα τα παραγνωρίζει, μάλλον δεν θα αρέσει στην Μόσχα.
Πολλά θα κριθούν από το τι θα αποφασίσουν από κοινού η δεξιά τάξη πραγμάτων, η οποία ελέγχει τον Λευκό Οίκο υπό τον Τραμπ και στηρίζει το Κρεμλίνο και οι διεθνιστές της Ευρώπης και του αμερικανικού Βαθέος Κράτους.
Τι θα μπορούσε να συμβεί άραγε αν η απόφαση δεν αρέσει στην ρωσική ηγεσία;
Θα μπορούσε να δράσει ανεξάρτητα από την δεξιά τάξη πραγμάτων ή θα επέλεγε άλλον δρόμο με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται;
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μία… συνηθισμένη μέρα στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας, vid
- Κωνσταντοπούλου: Ένας πρωθυπουργός έμφοβος, τρομοκρατημένος, απερχόμενος, ο κ. Μητσοτάκης, παίζει τα ρέστα του
- ΥΠΑΑΤ: Πληρωμές 487,9 εκατ. από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ σε 485.896 μοναδικούς δικαιούχους
- Απόλυτη δυστοπία! Θα σκανάρουν τα social media των ταξιδιωτών – Πού κάνουν την αρχή
- Ποιά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα θα βιώσει τον πιο σκοτεινό Δεκέμβριο της τελευταίας 90ετίας;
- Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είναι μία από τις τελευταίες μάχες με την παλιά Ελλάδα»
- Ξεσηκωμός αγροτών με αποκλεισμούς δρόμων και στη Γαλλία
- Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Απολογείται η πρώτη ομάδα επτά από τους 15 κατηγορούμενους
- «Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύαμε»
- Όταν η διπλωματία περνάει από τον ζωολογικό κήπο – H Ιαπωνία επιστρέφει στην Κίνα τα δύο τελευταία πάντα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΕΤΡΟ
ΔΗΜΟΣΙΟ









