Από τον Νοέμβριο του 2023 η σιιτική προσκείμενη στο Ιράν οργάνωση ανταρτών εξαπολύει σχεδόν κάθε εβδομάδα επιθέσεις με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, ενώ οι Χούθι βάζουν στο στόχαστρό τους πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα σε «ένδειξη αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.
Σε ομιλία που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο των ανταρτών, ο ηγέτης του υεμενίτικου κινήματος εκτίμησε ότι το Ισραήλ απέτυχε στην επιχείρηση του στη Γάζα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.
«Ο ισραηλινός εχθρός απέτυχε στη Γάζα παρά την πολιορκία που επιβλήθηκε στην παλαιστινιακή αντίσταση» και τα μέσα που έδωσε στη διάθεσή του ο Αμερικανός σύμμαχός του, είπε ο αλ Χούθι, υποστηρίζοντας ότι Ισραήλ και ΗΠΑ «αναγκάστηκαν» να αποδεχθούν τη συμφωνία.
Οι Χούθι αποτελούν μέρος του αποκαλούμενου «Άξονα της Αντίστασης», μιας συμμαχίας φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων που περιλαμβάνει επίσης τη Χαμάς, τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ και ιρακινές πολιτοφυλακές.
ΑΠΕ-ΜΠΕ, photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δεν συμβαίνει μόνο όταν βρέχει στην Ελλάδα: Έπεσαν νερά στο άγαλμα του Ραμσή Β’ στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο, vid
- Αλιγάτορας “μπούκαρε” σε κατάστημα στη Φλόριντα: Καρέ -καρέ η απομάκρυνσή του σε βίντεο
- Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση: Το chatbot Grok του Elon Musk μπαίνει σε 5.000 σχολεία στο Ελ Σαλβαδόρ
- “Βρικόλακες” σε βαθιά νερά: Μελέτη αποκαλύπτει την αρχαία σύνδεση μεταξύ χταποδιών και καλαμαριών
- Ν. Δένδιας: Η τρομοκρατική επίθεση στη γιορτή του Χανουκά στο Σίδνεϊ προκαλεί τον αποτροπιασμό μας
- Σάντα Κρουζ ντελ Ισλότε – Γνωρίστε το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο με τους 1.200 κατοίκους, vid
- O τελευταίος αγώνας του John Cena στα ρινγκ – Το βίντεο-αφιέρωμα και η συγκίνηση, vid
- Το θαυματουργό λεμόνι ενισχύει το κολλαγόνο και αυξάνει την απορρόφηση σιδήρου!
- Με το ίδιο νόμισμα; Υπάρχει πρόθεση να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση;
- Εκτέλεσαν παιδόφιλο δολοφόνο στον δρόμο λίγες ώρες αφότου αποφυλακίστηκε, vid









