Με τα βλέμματα στραμμένα στον τρίτο γύρο των συνομιλιών της Κωνσταντινούπολης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας , η πίεση δείχνει να βρίσκεται στην πλευρά του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με την υποστήριξη της Δύσης να χάνει την δυναμική της.
Τα προβλήματα του Ζελένσκι στην πρώτη γραμμή
- Η στρατιωτική άμυνα της Ουκρανίας κοντά στη στρατηγική πόλη Ποκρόφσκ στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (ΛΔΝ) φθείρεται υπό την αυξανόμενη ρωσική πίεση.
- Οι δυνάμεις της Μόσχας προελαύνουν αποκόπτοντας τις ουκρανικές γραμμές ανεφοδιασμού και αποκτώντας τον έλεγχο βασικών περιοχών υψηλού εδάφους.
- Κατά συνέπεια, το ουκρανικό μέτωπο αρχίζει να καταρρέει, με αυξανόμενες αναφορές για πανικό και λιποταξίες μεταξύ των ουκρανικών στρατευμάτων.
- Ο αρχιστράτηγος της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Σύρσκι, παραδέχτηκε ότι η κατάσταση είναι «δύσκολη» σε τέσσερα μέτωπα ταυτόχρονα: στο Ποκρόφσκ, το Λιμάν, το Νοβοπαβλόφσκ και την Βόρεια Σλομποζάνκα στην βόρεια περιοχή Σούμι.
Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές εντείνονται
- Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ρωσία έχει εντείνει τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις της σε ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές χρησιμοποιώντας drones και όπλα ακριβείας.
- Οι επιδρομές έχουν αποδεκατίσει συστήματα Patriot, εκτοξευτές S-300 και έχουν παραλύσει τις δυνατότητες αεράμυνας της Ουκρανίας, εκτός από το ότι έχουν προκαλέσει συντριπτικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό στις δυνάμεις του Κιέβου και των μισθοφόρων του ΝΑΤΟ.
Ανάμεικτα μηνύματα από την Δύση
- Σε αντίθεση με την ενιαία υποστήριξη που παρατηρήθηκε κατά το αρχικό έτος της σύγκρουσης, η δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία έχει γίνει ολοένα και πιο κατακερματισμένη. Άλλες χώρες θέλουν να βοηθήσουν, άλλες διστάζουν, άλλες αντιτίθενται.
- Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αποφάσισε να διακόψει ορισμένες αποστολές προς την Ουκρανία νωρίτερα τον Ιούλιο, αφού ένας έλεγχος διαπίστωσε ότι τα αμερικανικά στρατιωτικά αποθέματα ήταν χαμηλά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να τεθούν τα συμφέροντα της Αμερικής πάνω απ’ όλα».
Τα πράγματα για την Ουκρανία δεν πάνε καθόλου καλά, δεδομένου πως ξεκίνησαν αντιδράσεις και κατά του ίδιου από τον λαό της Ουκρανίας – ΕΔΩ.
Οι άσσοι βρίσκονται στο μανίκι της Ρωσίας. Αυτό προσπαθούν να «χωνέψουν» στην διεθνιστική Δύση.
Με πληροφορίες από Sputnik, photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό ο Πούτιν είναι πραγματικός ηγέτης, video
- Σύλληψη 23χρονου για ναρκωτικά στον Πειραιά
- Διαδηλώσεις υπέρ του δεξιού Κερκ μέχρι και στη Νότια Κορέα, video
- Με μπλούζα για τον Όργουελ παρενέβη στη δεξιά συγκέντρωση του Λονδίνου ο Έλον Μασκ, video
- Τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση χουρμάδων!
- Η Sharon Osbourne σπάει τη σιωπή της για τον θάνατο του συζύγου της Ozzy, vid
- Νέα προβοκάτσια; Σειρήνες και απογειώσεις μαχητικών σε Πολωνία-Ρουμανία εξαιτίας «ρωσικής» απειλής, video
- ΒΙΝΤΕΟ Μητσοτάκη για την 24ωρη λειτουργία των ΜΜΜ
- Ο “Μανόλο “πέταξε” για τον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου! vid
- Γιατί πήγαν εκτάκτως Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Αφγανιστάν;
Κύρια Θέματα

13 Σεπτεμβρίου - 17:34

13 Σεπτεμβρίου - 07:01

13 Σεπτεμβρίου - 20:20

13 Σεπτεμβρίου - 11:21

13 Σεπτεμβρίου - 12:40

13 Σεπτεμβρίου - 08:54

13 Σεπτεμβρίου - 12:03

13 Σεπτεμβρίου - 18:34

13 Σεπτεμβρίου - 17:37

13 Σεπτεμβρίου - 08:08


13 Σεπτεμβρίου - 14:42


13 Σεπτεμβρίου - 09:45

13 Σεπτεμβρίου - 11:43

13 Σεπτεμβρίου - 10:28

13 Σεπτεμβρίου - 10:10

13 Σεπτεμβρίου - 09:23
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΗΣΗ
13 Σεπτεμβρίου - 13:11

ΜΜΜ
13 Σεπτεμβρίου - 09:45

ΣΠΙΤΙΑ
13 Σεπτεμβρίου - 08:35

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ
13 Σεπτεμβρίου - 08:08

ΓΙΟΡΤΗ
13 Σεπτεμβρίου - 08:02

ΚΑΙΡΟΣ
13 Σεπτεμβρίου - 07:56

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
12 Σεπτεμβρίου - 19:57

ΔΥΠΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ
12 Σεπτεμβρίου - 17:37

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
12 Σεπτεμβρίου - 17:25

ΣΧΟΛΕΙΑ
12 Σεπτεμβρίου - 13:41