Οι αντιδράσεις της Ευρώπης στην απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου προέδρου

Τι ειπώθηκε

Σταθερή είναι η κατάσταση του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρ.Φίτσο παρότι οι πυροβολισμοί που δέχθηκε στην πόλη Χάντλοβα, στην κεντρική Σλοβακία ήταν από μικρή απόσταση.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες αντιδράσεις μέχρι στιγμής:

▪️ Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen: «Τέτοιες βίαιες ενέργειες δεν πρέπει να έχουν θέση στην κοινωνία μας, υπονομεύουν την δημοκρατία»

▪️ Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς: «Η βία δεν έχει θέση στην ευρωπαϊκή πολιτική»

▪️ Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ: «Συγκλονιστικά νέα από την Σλοβακία. Ρόμπερτ, οι σκέψεις μου είναι μαζί σου αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή».

▪️ Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic: «Είμαι συγκλονισμένος από την απόπειρα δολοφονίας του Robert Fico, ενός μεγάλου φίλου της Σερβίας και προσωπικά δικού μου. Αγαπητέ φίλε, προσεύχομαι για σένα».

▪️ Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte: «Είμαι συγκλονισμένος που πυροβολήθηκε ο επί χρόνια συνάδελφός μου. Του εύχομαι πολλή δύναμη, οι σκέψεις μου είναι μαζί του και την οικογένειά του».

▪️ Πρωθυπουργός της Ρουμανίας Marcel Ciolacu: «Τέτοιες ακραίες ενέργειες είναι αδικαιολόγητες, οι υπεύθυνοι πρέπει να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-Reuters Pool

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί