«Οι Αμερικανοί μου είπαν, τότε θα χτυπήσουμε τους Ρώσους»: Τα λόγια του Πολωνού ΥΠΕΞ για την Ουκρανία

Τι ειπώθηκε για τις ρωσικές θέσεις στην Ουκρανία! Προκάλεσαν την αντίδραση Μεντβέντεφ που διαβάσατε στο ΕΛ

Ένας μακροπρόθεσμος επανεξοπλισμός της Ευρώπης, στον οποίο η Βρετανία μπορεί να παίξει τον στενότερο δυνατό ρόλο, είναι απαραίτητος για να νικηθούν οι ρωσικές αυτοκρατορικές φιλοδοξίες, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, σύμφωνα με τoν Guardian!

Ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι ζήτησε επίσης την πλειοψηφία των κυρώσεων της ΕΕ και μια μηχανοποιημένη ταξιαρχία 5.000 ατόμων της ΕΕ και είπε ότι η Πολωνία είναι πρόθυμη να υποστηρίξει ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο για να δώσει κίνητρα στους Ουκρανούς στρατιώτες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ενώ αποκάλυψε πως οι Αμερικανοί θα χτυπήσουν τις ρωσικές θέσεις στην Ουκρανία, άπαξ και χρησιμοποιηθούν πυρηνικά!

Η είδηση έγινε γνωστή σε όλη την Ρωσία, καθώς στον Πολωνό ΥΠΕΞ, απάντησε, όπως διαβάσατε στο ΕΛ, ο Ντμίντρι Μεντβέντεφ!

Ποιά ήταν όμως όλα τα λόγια του Πολωνού ΥΠΕΞ, τα οποία προκάλεσαν την παρέμβαση Μεντβέντεφ;

 Ερωτηθείς εάν ήταν επιτρεπτό για την Ουκρανία να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας, είπε: «Οι Ρώσοι χτυπούν το ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας και τους τερματικούς σταθμούς σιτηρών και την ικανότητα αποθήκευσης φυσικού αερίου, τις μη στρατιωτικές υποδομές. Η ρωσική επιχείρηση διεξάγεται από το Αρχηγείο στο Ροστόφ-ον-Ντον. Εκτός από το ότι δεν χρησιμοποιεί πυρηνικά όπλα, η Ρωσία δεν περιορίζει και πολύ τις επιθέσεις της».

Και συνέχισε: «Το να δηλώνουμε πάντα ποια είναι η δική μας κόκκινη γραμμή καλεί μόνο την Μόσχα να προσαρμόσει τις εχθρικές της ενέργειες στους συνεχώς μεταβαλλόμενους περιορισμούς που επιβάλλονται από τον εαυτό μας. Οι Αμερικανοί είπαν στους Ρώσους ότι αν εκραγεί ένα πυρηνικό όπλο, ακόμα κι αν δεν σκοτώσει κανέναν, θα χτυπήσουμε όλους τους στόχους σας [θέσεις σας] στην Ουκρανία με συμβατικά όπλα, θα τους καταστρέψουμε όλους».

Η απάντηση Μεντβέντεφ

«Ο Πολωνός ΥΠΕΞ, αντίστοιχος ενός παράξενου παράξενου πλάσματος που ονομάζεται Blinken (σ.σ. Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ), με ένα πολύ πιο ηχηρό επώνυμο Sikorski, προφανώς, αποφάσισε να τρομάξει τα δικά του αφεντικά.


Έχει δηλώσει:

«Οι Αμερικανοί είπαν στους Ρώσους ότι αν χρησιμοποιήσετε ένα πυρηνικό όπλο, ακόμα κι αν δεν σκοτώσει κανέναν, θα χτυπήσουμε όλους τους στόχους σας [θέσεις] στην Ουκρανία με συμβατικά όπλα, θα τους καταστρέψουμε όλους».

Πρώτον, οι Γιάνκηδες μέχρι στιγμής δεν έχουν πει τίποτα ακριβώς έτσι επειδή είναι πιο προσεκτικοί από τους Πολωνούς.

Δεύτερον, το να χτυπούν οι ίδιοι οι Αμερικανοί τους στόχους μας σημαίνει έναρξη ενός παγκόσμιου πολέμου και ένας υπουργός Εξωτερικών, ακόμη και μιας χώρας όπως η Πολωνία, θα πρέπει να το καταλάβει αυτό.

Και τρίτον, λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας ακόμη Πολάκος, ο Ντούντα, ανακοίνωσε πρόσφατα την επιθυμία να αναπτύξει TNW (τακτικά πυρηνικά όπλα) στην Πολωνία, η Βαρσοβία δεν θα μείνει έξω και σίγουρα θα πάρει το μερίδιό της από ραδιενεργή τέφρα. Είναι αυτό που πραγματικά θέλετε;

Οι Πολωνοί είναι αγανακτισμένοι. Είναι έτσι για πάνω από 400 χρόνια…».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-PAP

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί