Οι αμερικανικοί εξοπλισμοί στην Ουκρανία ανησυχούν έντονα την Ρωσία

οκοδείλια δάκρυα για το χρέος της Ουκρανίας φαίνεται να χύνει η Μόσχα,

με τον πρόεδρο της Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολόντιν να λέει σε ανάρτησή του ότι ο αμερικανικός νόμος δανείων-μίσθωσης είναι ένα ακριβό δάνειο εμπορευμάτων, με το οποίο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι οδηγεί τη χώρα του σε μια τρύπα χρέους.

«Το δάνειο-μίσθωση είναι ένα δάνειο εμπορευμάτων και όχι φθηνό: για όλα τα πυρομαχικά, τον εξοπλισμό και τα τρόφιμα που παρέχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλές μελλοντικές γενιές Ουκρανών πολιτών θα πληρώσουν. Ο Ζελένσκι οδηγεί τη χώρα σε μια τρύπα χρέους», έγραψε ο Ρώσος πολιτικός.

Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε την Πέμπτη νομοσχέδιο για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία στο πλαίσιο του Lend-Lease, προκειμένου να απλοποιηθεί η παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο. Προηγουμένως, το έγγραφο είχε εγκριθεί από τη Γερουσία των ΗΠΑ, και πλέον πάει στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για υπογραφή.

Το σχέδιο Lend-Lease επινοήθηκε στην πρώτη φάση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ως ο τελευταίος τρόπος στήριξης των Βρετανών και των Νορβηγών από τις ΗΠΑ πριν την είσοδο και της Αμερικής στις μάχες.

kathimerini

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί