Να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στη Λευκορωσία ζητεί ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
Στην έκθεσή του, την πρώτη ανεξάρτητη για την εκλογική διαδικασία και τις μετέπειτα ταραχές, ο οργανισμός περιγράφει «συστηματικά βασανιστήρια από τις δυνάμεις ασφαλείας σε απάντηση σε ειρηνικές διαμαρτυρίες» και «αποδεδειγμένες μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Ειδικά για το εκλογικό αποτέλεσμα, θεωρεί άκυρη την επικράτηση του Αλεξάντερ Λουκασένκο «λόγω παρατυπιών σε όλα τα στάδια της διαδικασίας».
Ο οργανισμός απευθύνει έκκληση στη Λευκορωσία να οργανώσει νέες, πραγματικές προεδρικές εκλογές βασισμένες στα διεθνή πρότυπα.
Ο εισηγητής της έκθεσης βάσισε τα συμπεράσματα σε εκατοντάδες μαρτυρίες, συνοδευόμενες από φωτογραφίες και βίντεο.
Η έκθεση συντάχθηκε μετά από αίτημα 17 χωρών, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες, και συζητήθηκε την Πέμπτη ενώπιον του Μόνιμου Συμβουλίου του οργανισμού στη Βιέννη.
ΠΗΓΗ EURONEWS
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το πρώτο μωρό που γεννήθηκε μετά από 30 χρόνια έφερε την ελπίδα σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας
- Εκτροχιάστηκε επιβατική αμαξοστοιχία που μετέφερε 241 επιβάτες στο νότιο Μεξικό
- Κόπα Άφρικα: Τερματοφύλακας κατέρρευσε την ώρα του αγώνα
- Ο Νικ Κύργιος νίκησε την Σαμπαλένκα στην “Μάχη των Φύλων”, vid
- Συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι: «Θα υπάρξει συμφωνία αλλιώς θα σκοτωθούν επιπλέον εκατομμύρια άνθρωποι»
- Απίθανο βίντεο: Δύο Ρώσοι άναψαν πυροτεχνήματα…μέσα σε ασανσέρ!
- Φωτιά τώρα σε διαμέρισμα στην Τούμπα Θεσσαλονίκης – ΒΙΝΤΕΟ
- Κρεμλίνο: Πούτιν και Τραμπ πιστεύουν ότι η Ουκρανία πρέπει να λάβει απόφαση για το Ντονμπάς
- Κ.Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει όρια στην προπαγάνδα, στο ψέμα και τη διαστρέβλωση
- Σουρινάμ: Άνδρας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου εννέα ανθρώπους









