«Δεν ανησυχώ για την ισχύ, την ενότητα, την ομοφωνία και τη γενναιότητα του ουκρανικού λαού (…) Φοβάμαι ότι δεν κάνουμε αυτό που πρέπει», δήλωσε ο Κάμερον στη διάρκεια φόρουμ για την ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον.
«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα τους δώσουμε όπλα, οικονομική στήριξη, ηθική στήριξη, διπλωματική στήριξη, αλλά πάνω απ’ όλα τη στρατιωτική στήριξη που μπορεί να κάνει τη διαφορά», πρόσθεσε μιλώντας στο Aspen Security Forum.
Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Κάμερον στις ΗΠΑ από τότε που διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας στα μέσα Νοεμβρίου.
Την Τετάρτη το Κογκρέσο δεν συμφώνησε στην έγκριση ενός μεγάλου οικονομικού πακέτου, ύψους περισσότερων από 106 δισεκ. δολαρίων, που έχει ζητήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και το οποίο περιλαμβάνει πόρους για την Ουκρανία και το Ισραήλ.
«Πρέπει να στείλουμε αυτά τα χρήματα στους Ουκρανούς», ανέφερε ο Κάμερον.
«Πρέπει να τους στηρίξουμε και να διασφαλίσουμε ότι ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν θα χάσει, διότι αν δεν ψηφιστούν αυτά τα χρήματα, μόνο δύο άνθρωποι θα χαμογελάσουν: ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Ρωσία και ο Σι Τζινπίνγκ στην Κίνα. Και δεν ξέρω εσείς, αλλά εγώ δεν θέλω να τους κάνω δώρο Χριστουγέννων», σημείωσε ο ίδιος.
Μιλώντας αργότερα, έπειτα από συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο Κάμερον επέμεινε ότι είναι ανάγκη «να βοηθήσουμε την Ουκρανία με κάθε δυνατό τρόπο προκειμένου να μπορέσει να αντισταθεί στην παράνομη εισβολή του Πούτιν».
Επίσης απέρριψε την άποψη ότι η ουκρανική αντεπίθεση, που ξεκίνησε τον Ιούνιο εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική και νότια Ουκρανία, είναι αποτυχημένη, εκτιμώντας ότι σημειώνονται «πρόοδοι».
«Αν κοιτάξουμε τη γενική εικόνα του τι συμβαίνει μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, πρόκειται για μαζική ήττα του Πούτιν», επέμεινε ο Κάμερον.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νετανιάχου: Ένα παλαιστινιακό κράτος θα έθετε σε κίνδυνο την ύπαρξη του Ισραήλ
- Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες: Συμβαίνει ανά τον πλανήτη αλλά ελάχιστοι το αντιλαμβάνονται
- Ο Μπερνάρ Αρνό, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας, επιτέθηκε στο φόρο 2% στους δισεκατομμυριούχους
- Ο Καναδάς και η Αυστραλία αναγνώρισαν ένα παλαιστινιακό κράτος
- ΠΑΣΟΚ για αίτημα Π. Ρούτσι: Αναφαίρετο δικαίωμα ενός γονέα στο οποίο οι δικαστικές αρχές οφείλουν να εγκύψουν
- Ισραήλ: Υπουργός προτείνει να προσαρτηθεί η Δυτική Όχθη ως απάντηση στις αναγνωρίσεις παλαιστινιακού κράτους
- Ανακοίνωση της Hellenic Train για την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών στον σταθμό Αφίδναι
- Τι είπε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από το Λονδίνο
- Κιρ Στάρμερ: Η Βρετανία «αναγνωρίζει επισήμως το Κράτος της Παλαιστίνης», vid
- Κώστας Ζαχαριάδης: «Ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων για να ηττηθεί η ΝΔ»
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΕΦΥΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΜΟΛΟΓΑ

ΣΥΜΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΝΕΜΟΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
