«Δεν ανησυχώ για την ισχύ, την ενότητα, την ομοφωνία και τη γενναιότητα του ουκρανικού λαού (…) Φοβάμαι ότι δεν κάνουμε αυτό που πρέπει», δήλωσε ο Κάμερον στη διάρκεια φόρουμ για την ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον.
«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα τους δώσουμε όπλα, οικονομική στήριξη, ηθική στήριξη, διπλωματική στήριξη, αλλά πάνω απ’ όλα τη στρατιωτική στήριξη που μπορεί να κάνει τη διαφορά», πρόσθεσε μιλώντας στο Aspen Security Forum.
Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Κάμερον στις ΗΠΑ από τότε που διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας στα μέσα Νοεμβρίου.
Την Τετάρτη το Κογκρέσο δεν συμφώνησε στην έγκριση ενός μεγάλου οικονομικού πακέτου, ύψους περισσότερων από 106 δισεκ. δολαρίων, που έχει ζητήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και το οποίο περιλαμβάνει πόρους για την Ουκρανία και το Ισραήλ.
«Πρέπει να στείλουμε αυτά τα χρήματα στους Ουκρανούς», ανέφερε ο Κάμερον.
«Πρέπει να τους στηρίξουμε και να διασφαλίσουμε ότι ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν θα χάσει, διότι αν δεν ψηφιστούν αυτά τα χρήματα, μόνο δύο άνθρωποι θα χαμογελάσουν: ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Ρωσία και ο Σι Τζινπίνγκ στην Κίνα. Και δεν ξέρω εσείς, αλλά εγώ δεν θέλω να τους κάνω δώρο Χριστουγέννων», σημείωσε ο ίδιος.
Μιλώντας αργότερα, έπειτα από συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο Κάμερον επέμεινε ότι είναι ανάγκη «να βοηθήσουμε την Ουκρανία με κάθε δυνατό τρόπο προκειμένου να μπορέσει να αντισταθεί στην παράνομη εισβολή του Πούτιν».
Επίσης απέρριψε την άποψη ότι η ουκρανική αντεπίθεση, που ξεκίνησε τον Ιούνιο εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική και νότια Ουκρανία, είναι αποτυχημένη, εκτιμώντας ότι σημειώνονται «πρόοδοι».
«Αν κοιτάξουμε τη γενική εικόνα του τι συμβαίνει μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, πρόκειται για μαζική ήττα του Πούτιν», επέμεινε ο Κάμερον.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Β. Κικίλιας: Έργα λιμενικών υποδομών ύψους 3,76 εκατ. ευρώ σε Σπέτσες και Ζάκυνθο
- Τα έργα του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης
- Έκτακτα μέτρα προστασίας των αστέγων από το ψύχος λαμβάνει ο Δ. Θεσσαλονίκης
- Ιανουάριος 2026: Ο καθοριστικός μήνας για μέλλον του Μάτσου Πίτσου ως ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου
- Πώς είναι η υγεία του θρύλου της F1 Μίκαελ Σουμάχερ 12 χρόνια μετά το ατύχημα στο σκι
- Παρέμβαση Κρεμλίνου για την απόπειρα επίθεσης κατά της κατοικίας του Πούτιν με μήνυμα για Τραμπ
- ΥΠΠΟ: Ολοκληρώθηκε η Α’ φάση του πιλοτικού έργου της Πολιτιστικής Συνταγογράφησης
- Θ. Κοντογεώργης για αγρότες: «Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα διαλόγου αλλά….»
- Απίστευτο βίντεο από Βραζιλία: Οδηγός πάτησε λάθος πεντάλ και κόλλησε άντρα σε τοίχο!
- Γιατί το 2026 θα είναι η καλύτερη χρονιά για να δούμε το Βόρειο Σέλας – Η σχέση με το ηλιακό μέγιστο
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΕΡΓΑ
ΑΣΤΕΓΟΙ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
ΣΠΙΤΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΚΙΝΗΤΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ









