Ο Βρετανός πρέσβης έστρεψε όπλο για πλάκα σε υπάλληλο της πρεσβείας – Χαμός με το ΒΙΝΤΕΟ

Απολύθηκε από την θέση του

Ο Jon Benjamin, ο πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στο Μεξικό, απολύθηκε από τη θέση του νωρίτερα αυτό το έτος, αφού εμφανίστηκε ένα βίντεο που τον δείχνει να στρέφει ένα όπλο σε έναν υπάλληλο της τοπικής πρεσβείας ως αστείο.

Το διπλωματικό faux-pas συνέβη κατά τη διάρκεια ενός επίσημου ταξιδιού στις πολιτείες Ντουράνγκο και Σιναλόα, όπου πλήττονται από καρτέλ, και προφανώς έγινε ως αστείο για την ένοπλη βία στην περιοχή. Το βίντεο, που κοινοποιήθηκε ανώνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από δυσαρεστημένο προσωπικό της πρεσβείας, δείχνει τον Μπέντζαμιν σε ένα σταματημένο όχημα να στοχεύει το όπλο σε έναν συνάδελφό του, ενώ χαμογελάει. Είχε την λεζάντα «σε ένα πλαίσιο καθημερινών δολοφονιών στο Μεξικό από εμπόρους ναρκωτικών, τολμά να αστειευτεί».

Το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε ότι έλαβαν μέτρα μετά το περιστατικό και τον απομάκρυνε από τη θέση του. Ο Μπέντζαμιν, διπλωμάτης καριέρας με μεγάλη διεθνή εμπειρία, υπηρετούσε ως πρεσβευτής στο Μεξικό από το 2021.

freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί