Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό το κάστρο Μπαλμόραλ (video)

Το κάστρο Μπαλμόραλ την αγαπημένη κατοικία της μητέρας του Ελισάβετ ανοίγει ο βασιλιάς Κάρολος στο κοινό για πρώτη φορά.

Χτισμένο στην καρδιά των Χάιλαντς της Σκοτίας ήταν το μέρος όπου η Ελισάβετ περνούσε τα περισσότερα καλοκαίρια της.

Οι ξεναγήσεις «στο εσωτερικό του κάστρου», οι οποίες θα μεταφέρουν τους επισκέπτες σε μέρη του κτηρίου που χρησιμοποιούνται από τη βασιλική οικογένεια, θα είναι πλέον διαθέσιμες μεταξύ 1ης Ιουλίου και 4ης Αυγούστου, με κάθε ομάδα να περιορίζεται σε 10 άτομα.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 100 λίρες Αγγλίας, ήτοι 116 ευρώ ή 150 λίρες Αγγλίας ή 175 ευρώ με το απογευματινό τσάι, περιορίζονται σε 40 εισιτήρια ανά ημέρα και η ζήτηση είναι ήδη μεγάλη.


Οι ξεναγήσεις θα ολοκληρωθούν προτού ο βασιλιάς και η βασίλισσα μεταβούν στο κάστρο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η ιστοσελίδα του Κάστρου αναφέρει ότι οι ξεναγήσεις είναι οι πρώτες του είδους τους από τότε που ολοκληρώθηκε το κτίριο το 1855.

Οι προηγούμενες ξεναγήσεις, οι οποίες και αναμένεται να συνεχιστούν, επικεντρώνονταν στους χώρους και τους κήπους, ενώ η πρόσβαση στο κάστρο περιοριζόταν στην αίθουσα χορού.

Να σημειωθεί ότι η Ελισάβετ Β’ , η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, πέθανε στο Μπαλμόραλ στις 8 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, σε ηλικία 96 ετών, μετά από 70 χρόνια βασιλείας.

BINTEO

(Με πληροφορίες από cnn. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί