Ο Τζόνσον ζήτησε από τους υπουργούς του να «κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους» για τη διάσωση των δύο μισθοφόρων

«Καίγονται» στη Δύση να σώσουν τους σφαγείς των αμάχων!!!

Να κάνουν «ό,τι περνάει από το χέρι τους» για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση δύο Βρετανών που συνελήφθησαν από τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ πολεμούσαν στην Ουκρανία και καταδικάστηκαν σε θάνατο, ζήτησε από τους υπουργούς του ο Μπόρις Τζόνσον.

Οι Άιντεν Ασλίν και Σον Πίνερ (μαζί με άλλον ένα μαχητή, Μαροκινής καταγωγής) συνελήφθησαν στη Μαριούπολη τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια της μάχης που έδιναν οι Ουκρανοί κατά των Ρώσων για τον έλεγχο της πόλης και κατηγορήθηκαν ότι ήταν μισθοφόροι.

Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για «μισθοφορικές δραστηριότητες και διάπραξη ενεργειών που αποσκοπούσαν στην κατάληψη της εξουσίας και την ανατροπή της συνταγματικής τάξης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», αλλά οι οικογένειές τους υποστηρίζουν ότι πολεμούσαν νόμιμα ως μέλη του ουκρανικού στρατού και θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται αντί αυτού, ως αιχμάλωτοι πολέμου.

Ο υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης Ρόμπιν Γουόκερ καταδίκασε τη διαδικασία που είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη τους, ως «παράνομη δίκη σε μια ψευδοκυβέρνηση».

Ο Τζόνσον εμφανίζεται «σοκαρισμένος» από τις ποινές που τους επιβλήθηκαν και διέταξε τους υπουργούς να κάνουν «ό,τι περνάει από το χέρι τους» για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή τους.

(φωτο:vid screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί