Ο Τζο Μπάιντεν αναζητεί την «αντί-Χίλαρι» για υποψήφια αντιπρόεδρο, μεταξύ των γυναικών γερουσιαστών του Δημοκρατικού Κόμματος

Μάλιστα ένα από τα ονόματα που ακούγονταν το προηγούμενο διάστημα ήταν εκείνο της Μισέλ Ομπάμα.

Μετά τις υποψηφιότητες επτά γερουσιαστών στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, δεν είναι λιγότερες από πέντε οι γυναίκες γερουσιαστές των Δημοκρατικών που εξετάζει ο Τζο Μπάιντεν για να επιλέξει για το ψηφοδέλτιό του, σχολιάζει το POLITICO.

Ο Μπάιντεν υπηρέτησε στη Γερουσία για 36 χρόνια. Επίσης έχουν συμπληρωθεί 36 χρόνια που δεν έχει θέσει γερουσιαστής των Δημοκρατικών υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι θα επιλέξει μία γυναίκα.

«Είμαι μεγάλη υποστηρικτής της γερουσιαστή [Έιμι] Κλόμπουτσαρ» δήλωσε η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Τίνα Σμιθ (Μινεσότα). «Θα είναι μία εκπληκτική αντιπρόεδρος, είναι πεπειραμένη και έχει την [απαραίτητη] εμπειρία…, αλλά είναι πιο σημαντικό ότι έχει την ικανότητα να αναλάβει πρόεδρος» πρόσθεσε η ίδια, προδιαγράφοντας το κλίμα που διαμορφώνεται στην ομάδα των Δημοκρατικών, στη Γερουσία.

Μεταξύ άλλων ακούγονται τα ονόματα των γυναικών γερουσιαστών του Δημοκρατικού Κόμματος Κάθριν Κορτέζ Μάστο, Ελίζαμπεθ Γουόρεν, Τάμι Ντάκγουορθ και Καμάλα Χάρις. Όπως επίσης, της Γκρέτσεν Ουίτμιρ που είναι κυβερνήτης του Μίσιγκαν, του μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων Βαλ Ντέμινγκς, αλλά και της πρώην ηγέτη της μειοψηφίας στην τοπική βουλή της Γεωργίας Στέισι Άμπραμς.

(φωτο:video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί