Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό παραδέχθηκε χθες Κυριακή ότι δεν γνωρίζει αν θα στείλει ξανά τα παιδιά του στο σχολείο αυτή τη σχολική χρονιά, αν φοιτούσαν σε σχολείο της επαρχίας Κεμπέκ, μία από τις πλέον πληγείσες από την επιδημία του νέου κορωνοϊού.
“Δεν ξέρω”, παραδέχθηκε ο Τριντό όταν ρωτήθηκε σχετικά στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής που μεταδόθηκε από τον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio-Canada.
“Είναι μια εξαιρετικά προσωπική απόφαση για πολλούς γονείς”, παραδέχθηκε ο Καναδός πρωθυπουργός. Τα τρία παιδιά του φοιτούν “σε δημόσιο, γαλλόφωνο σχολείο στο Οντάριο, το οποίο δεν θα ανοίξει” στο άμεσο μέλλον, πρόσθεσε.
“Πιθανότατα θα λάβω αυτή την απόφαση την τελευταία στιγμή”, αφού εξετάσει κυρίως πώς θα οργανωθούν τα μαθήματα και οι δραστηριότητες στο σχολείο, τον αριθμό των παιδιών ανά τάξη και την άποψη των καθηγητών, επεσήμανε ο Τριντό.
Η κυβέρνηση του Κεμπέκ ανακοίνωσε ότι θα ανοίξουν ξανά από τις 11 Μαΐου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί που είναι κλειστά από τα μέσα Μαρτίου, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.
Η αμφιλεγόμενη αυτή απόφαση έχει διχάσει τους γονείς των μαθητών καθώς στο Κεμπέκ έχουν καταγραφεί περισσότερα από τα μισά κρούσματα της covid-19 και θάνατοι στον Καναδά.
Η κυβέρνηση του Φρανσουά Λεγκό εξήγησε ότι η επιστροφή στα σχολεία θα γίνει σταδιακά και σε εθελοντική βάση, υπενθυμίζοντας ότι περισσότερο από το 80% των θανάτων στο Κεμπέκ καταγράφηκαν σε οίκους ευγηρίας.
“Είναι δύσκολο για τα παιδιά”, όμως “είναι πολύ δύσκολο για τους γονείς”, παραδέχθηκε ο Τριντό.
“Σε όλες τις δημοσκοπήσεις” για τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού “βλέπουμε ποιοι έχουν τα πιο αυξημένα ποσοστά άγχους και αυτοί συχνότερα είναι οι γονείς”, πρόσθεσε.
Ο Τριντό τέθηκε σε καραντίνα μαζί με την οικογένειά του στην επίσημη κατοικία τους αφού η σύζυγός του Σοφί Γκρεγκουάρ βρέθηκε θετική στον κορονοϊό στις 12 Μαρτίου.
Η Γκρεγκουάρ έχει πλέον αναρρώσει από την ασθένεια, όμως ο Τριντό εξακολουθεί να τηλε-εργάζεται όσο περισσότερο μπορεί και παραχωρεί τις περισσότερες από τις καθημερινές του συνεντεύξεις Τύπου μπροστά από την επίσημη κατοικία του.
amna/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η “Ιπτάμενη Ολλανδή” Γιούτα Λίρνταμ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο πατινάζ ταχύτητας, vid
- Συνάντηση δήμου Θεσσαλονίκης – ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη «Νέα Τούμπα»
- Κυρανάκης: Θα έχουμε λεωφορειολωρίδες επιτηρούμενες από κάμερες
- Κιλκίς: Τρεις συλλήψεις για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων των 20 ευρώ στην πόλη
- «Επίθεση» Μακρόν κατά της κυβέρνησης Τραμπ: Επιδιώκει τον «διαμελισμό» της ΕΕ
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 40χρονο για κατοχή κοκαΐνης και 81 χαπιών ecstasy
- Συνελήφθη 20χρονος για εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια στη Δάφνη και τον Άγιο Δημήτριο λόγω οπαδικών διαφορών
- Ενημέρωση για ψηφιακή απάτη από τον ΟΒΙ: Προσοχή σε παραπλανητικά e-mails περί καταβολής τελών
- Σύμβουλος Πούτιν: Η Ε.Ε. θέλει να φιμώσει τους ανθρώπους
- Η Εθνική Επιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης και Ελέγχου της Ευλογιάς των Αιγοπροβάτων για τον εμβολιασμό
Κύρια Θέματα









