Ο Τραμπ υποστηρίζει τρίτο υποψήφιο για την Βουλή των Αντιπροσώπων, στρεφόμενος κατά Ρεπουμπλικάνου βουλευτή

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε χθες δημόσια την προσπάθεια του Στιβ Κάρα, μέλος του πολιτειακού κοινοβουλίου από την πολιτεία του Μίσιγκαν, για τη διεκδίκηση της έδρας του Ρεπουμπλικάνου βουλευτή Φρεντ Άπτον.

Πρόκειται για την τρίτη προσπάθεια δημόσιας υποστήριξης του Τραμπ σε εσωκομματικό υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που στρέφεται κατά ενός εν ενεργεία μέλους του Κογκρέσου, που είχε ψηφίσει για την παραπομπή του Τραμπ, αναφορικά με την κατηγορία της πρόκλησης βίαιης εξέγερσης για την εισβολή των οπαδών του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο Καπιτώλιο (6 Ιανουαρίου).

Είναι η δεύτερη εκδήλωση δημόσιας υποστήριξης του Τραμπ μέσα σε μία εβδομάδα, μετά την υποστήριξή του σε διεκδικητή της έδρας της βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Τζέιμι Χερέρα Μπάτλερ, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Ο Τραμπ επιδιώκει να βοηθήσει τους Ρεπουμπλικάνους να κερδίσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, αλλά και να αντικαταστήσει τους επικριτές του, με εκλεγμένα μέλη που υποστηρίζουν τις θέσεις του.

Ο Άπτον ήταν μεταξύ των δέκα Ρεπουμπλικάνων που συντάχθηκαν με τους Δημοκρατικούς βουλευτές τον Ιανουάριο για να ψηφίσουν για την παραπομπή του Τραμπ, για μία κατηγορία πρόκλησης εξέγερσης σε μία θυελλώδη ομιλία του, πριν από την αιματηρή εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο.

Ο Άπτον άσκησε από νωρίς κριτική στους εσφαλμένους ισχυρισμούς του Τραμπ για την ήττα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, εξαιτίας ευρείας εκλογικής νοθείας.

Ένας εκπρόσωπος του Άπτον δε σχολίασε τη δημόσια υποστήριξη του Τραμπ στην υποψηφιότητα του Κάρα, αλλά υποστήριξε ότι ο Άπτον έχει ουσιαστικά να προσφέρει στο Μίσιγκαν, καθώς εργάζεται ουσιαστικά για να βοηθήσει στη βελτίωση των υποδομών της αναφερόμενης πολιτείας.

Τον Ιανουάριο, ο Άπτον είχε δηλώσει ότι υποστηρίζει την παραπομπή του Τραμπ «στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα» ότι η χώρα δεν θα ανεχτεί έναν πρόεδρο που εμποδίζει την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας.

Τον Φεβρουάριο, ο Τραμπ υποστήριξε έναν πρώην βοηθό που διεκδικεί την έδρα του Ρεπουμπλικάνου Βουλευτή Άντονι Γκονσάλες από το Οχάιο, ο οποίος είχε ψηφίσει επίσης, για την παραπομπή του Τραμπ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Τραμπ υποστήριξε τον βετεράνο του Στρατού των ΗΠΑ Τζο Κεντ κατά της Χερέρα Μπάτλερ.

Ο Τραμπ έχει υποστηρίξει έναν Ρεπουμπλικάνο απέναντι στη γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων Λίζα Μαρκόφσκι από την Αλάσκα.

Η Μαρκόφσκι, ήταν μεταξύ των επτά Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών που συντάχθηκαν με τους Δημοκρατικούς, σε μία αποτυχημένη προσπάθεια καταδίκης του Τραμπ.

Ο Τραμπ ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του ότι η ψήφος παραπομπής του Άπτον ήταν «για στημένες κατηγορίες» και ότι ο Κάρα «είναι δυνατός κατά της εγκληματικότητας, σε ζητήματα των συνόρων και αγαπάει τον Στρατό μας».

Ο Άπτον εκπροσωπούσε το Μίσιγκαν στο Κογκρέσο από το 1987 και κέρδισε την επανεκλογή του το 2020 με ποσοστό 56% των ψήφων. Ο ίδιος, ηγήθηκε με ευκολία στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων των Ρεπουμπλικάνων, ενώ είχε συγκεντρώσει ποσό μεγαλύτερο των 600.000 δολαρίων στα τέλη Ιουνίου.

Ο Κάρα περιγράφεται στην ηλεκτρονική σελίδα της προεκλογικής του εκστρατείας ως «υποστηρικτής του Τραμπ» ενώ έχει εκφράσει την αντίθεσή το στη διακοπή της λειτουργίας των επιχειρήσεων κατά της COVID-19. Ο ίδιος, έχει συγκεντρώσει μόλις 80.000 δολάρια και βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά τον Άπτον, μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί