• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Τράμπ συνεχίζει την κατασκευή του τοίχου στα σύνορα με το Μεξικό

Ο Τράμπ συνεχίζει την κατασκευή του τοίχου στα σύνορα με το Μεξικό

Η κυβέρνηση Τράμπ αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του κορωνοϊού. Το υποχρεωτικό lockdown και η άμεση μείωση της παραγωγής και της κατανάλωσης πετρελαίου προκάλεσαν χρηματιστηριακή πτώση, η οποία επέφερε μεγάλη ύφεση στην αμερικανική οικονομία.

Την ίδια στιγμή, οι δημοκρατικοί προσπαθούν να κερδίσουν τους ψηφοφόρους εν όψη των εκλογών του ερχόμενου Νοεμβρίου εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση και τους εκατομμύρια ανέργους που αυτή έχει δημιουργήσει  για να συγκεντρώσουν την απαραίτητη πλειοψηφία αλλά τα πράγματα δε θα είναι τόσο εύκολα για τους δημοκρατικούς.

Ο Τράμπ ήδη έχει προσαρμόσει τη ρητορική του έτσι ώστε να συνενώσει τον πατριωτικό κόσμο των Η.Π.Α. υπέρ του αρχίζοντας με τη χορήγηση μεγάλων ποσών χρημάτων στην αγορά και τις βιομηχανίες για τη στήριξή τους μαζί με άρση των μέτρων όσο πιο σύντομα γίνεται ώστε να ξεκινήσει πάλι η οικονομική κίνηση και να μειωθούν οι αρνητικοί παράγοντες( άνεργοι, μικρότερα εισοδήματα) αρκετά πριν τις εκλογές ώστε να κινηθεί άνετα προεκλογικά.

Πέραν των οικονομικών κινήσεων στις οποίες έχει προβεί ο Τράμπ, συνεχίζει τη ρητορική του κατά της Κίνας όσον αφορά το ζήτημα της πανδημίας και του ρόλου που αυτή έπαιξε στη διάδοσή του. Ταυτόχρονα η Κίνα δεν τηρεί την εμπορική συμφωνία με τις Η.Π.Α. δίνοντας επιπλέον κίνητρο στον Τραμπ να ακολουθήσει σκληρότερη στάση απέναντί της στο εσωτερικό, απομακρύνοντας τη σκέψη των πολιτών του από τα εσωτερικά των Η.Π.Α. και μειώνοντας το πολιτικό κόστος.

Σημαντικό ρόλο τέλος παίζει το γεγονός ότι ο Τραμπ συνεχίζει την πατριωτική πολιτική του και στην αποτροπή της εισβολής λαθρομεταναστών από τις χώρες της κεντρικής Αμερικής δια μέσου του Μεξικού, με τη συνέχιση της κατασκευής του δικού του φράχτη στα νότια σύνορα. Ο ίδιος ο Τραμπ σε tweet του αναφέρει ότι έχουν κατασκευαστεί ήδη 172 μίλια του τείχους και τον επόμενο χρόνο ή και νωρίτερα, θα έχουν κατασκευαστεί ακόμα 452 μίλια .

Δε χάνει χρόνο φυσικά να κατακεραυνώσει τους δημοκρατικούς οι οποίοι θέλουν μία υπερπολιτισμική  Αμερική  και με αρκετούς από αυτούς να μη διστάζουν να πούν ότι θέλουν την αντικατάσταση του λευκού πληθυσμού από όλους τους εισαγόμενους λαθρομετανάστες.

Ενδεικτικό είναι το παρακάτω βίντεο με τον Biden να δηλώνει ότι η μεγαλύτερη δύναμη των Η.Π.Α. είναι ακριβώς το ότι ο ευρωπαϊκός λευκός πληθυσμός των Η.Π.Α. γίνεται μειοψηφία και δε θα σταματήσει αυτή τη διαδικασία.

Με τέτοιες δηλώσεις να ανακινούνται από τους υποστηρικτές του Τραμπ, η παλαιά Τάξη θα επιδιώξει να θέσει ξεκάθαρα το ερώτημα στις επόμενες αμερικανικές εκλογές.