Στο πλαίσιο της ευρύτερης απομάκρυνσης από 66 διεθνείς οργανισμούς που θεωρούνται «αντίθετοι στα συμφέροντα των ΗΠΑ» (λεπτομέρειες ΕΔΩ), ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ διέταξε, όπως μεταδίδεται, την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Ουκρανία (STCU).
Το STCU φέρεται να έχει λάβει πάνω από 350 εκατομμύρια δολάρια μέσω των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, που το επικαλείται το Sputnik.
Έγγραφα που αποκτήθηκαν κατά την διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας και αποκαλύφθηκαν από τον εκλιπόντα Αντιστράτηγο Ιγκόρ Κιρίλοφ, πρώην επικεφαλής των Ρωσικών Στρατευμάτων Χημικής, Βιολογικής και Πυρηνικής Άμυνας, ο οποίος δολοφονήθηκε, έχουν επανειλημμένα αποκαλύψει πώς το Πεντάγωνο χρηματοδότησε την έρευνα για βιολογικά όπλα στην Ουκρανία, όπως υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων.
Η κύρια δραστηριότητα του STCU είναι να λειτουργεί ως κέντρο διανομής επιχορηγήσεων για έρευνα προς το συμφέρον του Πενταγώνου , «συμπεριλαμβανομένης της έρευνας για βιολογικά όπλα», σύμφωνα με τον Ρώσο Αναπληρωτή Απεσταλμένο στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολιάνσκι, τονίζει το ρωσικό μέσο.
Ο Τραμπ λοιπόν διέταξε την αποχώρηση των ΗΠΑ από αυτόν τον οργανισμό, ο οποίος κατά τους Ρώσους χρησιμοποιήθηκε για την χρηματοδότηση βιολογικών όπλων.
photo AI Freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ μετά το μπλακ άουτ στις πτήσεις
- Τρόμος στο Χαϊδάρι: Λύκος “έκοβε” βόλτες στις γειτονιές – Οδηγίες του Δήμου προς τους πολίτες, vid
- ‘Ανταμ Σάντλερ: «Υπόσχομαι ότι θα κάνω τουλάχιστον 50 ακόμη ταινίες πριν πεθάνω»
- Σε «Γιώργος Πρίντεζης» θα ονομαστεί το Κλειστό Γυμναστήριο του Αγίου Δημητρίου
- Σ. Παπασταύρου – Σ. Αραβία: «Τα ορυκτά είναι το αθέατο θεμέλιο της τεχνητής νοημοσύνης και της ενεργειακής μετάβασης»
- Οι ΗΠΑ προχωρούν τα σχέδιά τους για τη δημιουργία διαμετακομιστικού διαδρόμου που θα διασχίζει την Αρμενία
- Μεγάλη μείωση του αριθμού των Συνταγματαρχών κατά τις πρόσφατες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις
- Κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστός ο κόμβος Τρίγλιας στη Χαλκιδική – Ανοιχτά τα τελωνεία
- Σύσταση για αποχώρηση από την αμερικανική αεροπορική βάση στο Κατάρ; Τι φέρεται να ειπώθηκε
- Νέο περιστατικό βίας ανηλίκων στην Εύβοια: Άγρια επίθεση από ομάδα τριών ατόμων σε 16χρονο στην Ερέτρια









