Ο Τραμπ έγραψε στην πλατφόρμα του μέσων κοινωνικής δικτύωσης Truth Social ότι αυτό θα συμβεί λίγο μετά τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, στις οποίες επδιώκει να νικήσει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και να επιστρέψει στο Λευκό Οίκο.
«Ο Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο Δημοσιογράφος από τη Wall Street Journal, ο οποίος κρατείται από τη Ρωσία, θα απελευθερωθεί σχεδόν αμέσως μετά τις Εκλογές, αλλά σίγουρα πριν αναλάβω Καθήκοντα. Θα είναι ΣΠΙΤΙ, ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ», υποστήριξε ο Τραμπ.
«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, Πρόεδρος της Ρωσίας, θα το κάνει για μένα, αλλά όχι για οποιονδήποτε άλλον, και ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!», πρόσθεσε.
Ο Τραμπ δεν αναφέρθηκε σε οποιεσδήποτε επαφές με τον Πούτιν ούτε είπε ποιούς λόγους έχει για να πιστεύει ότι ο ρώσος ηγέτης θα απελευθερώσει τον Γκέρσκοβιτς.
Ο δημοσιογράφος συνελήφθη πέρυσι το Μάρτιο στη Ρωσία με κατηγορίες για κατασκοπεία τις οποίες ο ίδιος, η εφημερίδα του και η κυβέρνηση Μπάιντεν αρνούνται κατηγορηματικά. Έχει περάσει πάνω από ένα χρόνο σε φυλακή της Μόσχας, ενώ δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη δίκη του.
Ο Πούτιν είχε δηλώσει το Φεβρουάριο πως ο Γκέρσκοβιτς θα μπορούσε να απελευθερωθεί με αντάλλαγμα έναν Ρώσο ο οποίος είναι φυλακισμένος στη Γερμανία για φόνο.
Στη διάρκεια της προεδρίας του, από το 2017 ως το 2021, ο Τραμπ είχε εκφράσει το θαυμασμό του για τον Πούτιν. Το 2018 είχε αρνηθεί να κατηγορήσει το ρώσο ηγέτη για ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016.
Ο Τραμπ έχει ισχυριστεί επίσης πως θα μπορούσε να βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία μέσα σε 24 ώρες αφότου επιστρέψει στο Λευκό Οίκο, αν και δεν έχει πει πώς θα το κάνει.
απεμπε-EPA-Reuters pool photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Συναγερμός στη Χίο: Καθυστέρηση απόπλου του «Θαλασσίτης» μετά από καταγγελία για εκρηκτικό μηχανισμό
- Πυρκαγιά στον Άγιο Ονούφριο Μαγνησίας – Επιχειρούν 33 πυροσβέστες
- Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του Τσάρλι Κερκ στην Αριζόνα όπου θα μιλήσει ο Τραμπ, vid
- Τζόρτζια Μελόνι – «Ο θάνατος του Τσάρλι Κερκ προκάλεσε αγανάκτηση και προβληματισμό»
- Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μυρτόφυτο Παγγαίου Καβάλας
- Το Τελ Αβίβ απορρίπτει τη “μονομερή” δήλωση αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους
- Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκεντρώσεων
- Συρία: Κοινοβουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 5 Οκτωβρίου
- Χαμός στο παρασκήνιο! Τι φέρεται να προωθείται τις ΗΠΑ
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΕΦΥΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΜΟΛΟΓΑ

ΣΥΜΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
