Ο Τραμπ ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών θα θεωρήσει την Κίνα υπόλογη για τον κορωνοϊό

Θα αναφερθεί ξανά δημόσια άραγε στον «κινέζικο ιό»;

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα πει σήμερα απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ότι «πρέπει να θεωρήσει υπόλογη την Κίνα για τις ενέργειές της» σε σχέση με την πανδημία του νέου κορονοϊού.

«Η κινεζική κυβέρνηση και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που ελέγχεται ουσιαστικά από την Κίνα, αναληθώς δήλωσαν πως δεν υπήρχαν ενδείξεις για διασπορά (του ιού) από άνθρωπο σε άνθρωπο», θα πει ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα ενόψει της ομιλίας του.

«Αργότερα, αναληθώς είπαν ότι οι άνθρωποι χωρίς συμπτώματα δεν θα διασπείρουν την ασθένεια… Τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να θεωρήσουν την Κίνα υπόλογη για τις ενέργειές της», θα αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ μαγνητοσκόπησε την ομιλία του χθες στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να προβληθεί ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης που διεξάγεται ψηφιακά αυτήν την εβδομάδα.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος υποσχέθηκε να διανείμει το εμβόλιο και δεσμεύτηκε: «Θα νικήσουμε τον ιό, θα νικήσουμε τον ιό και θα βάλουμε τέλος στην πανδημία» για να εισέλθουμε σε μια νέα εποχή ευημερίας, συνεργασίας και ειρήνης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ένας συχνός επικριτής των Ηνωμένων Εθνών, λέει επίσης στα αποσπάσματα της ομιλίας του ότι εάν ο ΟΗΕ θέλει να είναι αποτελεσματικός, θα πρέπει να επικεντρωθεί «στα πραγματικά προβλήματα του κόσμου», όπως «η τρομοκρατία, η καταπίεση των γυναικών, η αναγκαστική εργασία, η διακίνηση ναρκωτικών, η παράνομη διακίνηση ανθρώπων και η σωματεμπορία, οι θρησκευτικές διώξεις και η εθνοκάθαρση θρησκευτικών μειονοτήτων».

(φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί