Ο Τραμπ ισχυρίστηκε στον Λευκό Οίκο ότι η μείωση των επιτοκίων κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες θα εξοικονομούσε στις ΗΠΑ 600 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, «αλλά δεν μπορούμε να πείσουμε αυτόν τον τύπο να το κάνει».
«Θα ξοδεύουμε 600 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, 600 δισεκατομμύρια δολάρια εξαιτίας ενός ηλίθιου που κάθεται εδώ [και λέει] ”Δεν βλέπω αρκετό λόγο να μειώσω τα επιτόκια τώρα”», είπε ο Τραμπ.
Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι ήταν εντάξει με την αύξηση των επιτοκίων από την Fed εάν ο πληθωρισμός ανέβαινε.
«Αλλά είναι κάτω», είπε, «και ίσως χρειαστεί να επιβάλω κάτι».
Ο υπουργός Εμπορίου Χάουαρντ Λάτνικ δήλωσε την Τετάρτη το βράδυ: «Είναι απίστευτο πόσα θα εξοικονομούσαμε αν [ο Πάουελ] έκανε τη δουλειά του και μείωνε τα επιτόκια».
«Η οικονομία είναι έτοιμη γι′ αυτό. Είναι εύκολο. Ο πληθωρισμός είναι χαμηλός», δήλωσε ο Λάτνικ στο Fox News. «Έλα τώρα. Πρέπει να κάνει σύντομα τη δουλειά του».
Νωρίτερα την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος Τζ. Ντ. Βανς έγραψε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης : «Η άρνηση της Fed να μειώσει τα επιτόκια είναι νομισματική κακή πρακτική».
Στις δηλώσεις του την Πέμπτη, ο Τραμπ επανέλαβε ότι «δεν πρόκειται να απολύσει» τον Πάουελ, αλλά πρόσθεσε: «Δεν ξέρω γιατί θα ήταν τόσο κακό».
Ο Πάουελ έχει δηλώσει ότι ο νόμος δεν επιτρέπει στον πρόεδρο να τον απολύσει και το Ανώτατο Δικαστήριο υπέδειξε τον Μάιο ότι οι διοικητές της Fed έχουν μεγαλύτερη προστασία από την απόλυση από ό,τι άλλοι επικεφαλής ομοσπονδιακών υπηρεσιών.
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λιμάνι Πειραιά: Κατασχέθηκαν πάνω από 38 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες – Δείτε βίντεο
- Ο Αντρέα Μποτσέλι στον Λευκό Οίκο: Έκανε… καντάδα στον Τραμπ λίγο πριν συναντήσει τον Ζελένσκι, vid
- Ισραηλινός όμηρος έφαγε σοκολάτα μετά από δύο χρόνια – Viral το βίντεο με την αντίδρασή του
- Μπορεί να μην υπάρχουν “λεφτόδεντρα”, αλλά επιστήμονες ισχυρίζονται ότι μόλις βρήκαν χρυσό μέσα σε αυτά
- Τι θα γίνει με τους Τόμαχοκ; Ο Τραμπ απάντησε μπροστά στον Ζελένσκι
- Προσλήψεις 150 ατόμων στο Πυροσβεστικό Σώμα
- Θεσσαλονίκη: Αθώοι ένορκος και μάρτυρας για φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση μέσα στα δικαστήρια
- Ο Τραμπ δεν απάντησε σε ερωτήσεις καθώς υποδεχόταν τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο
- O 6χρονος που σπάει τα ρεκόρ: Σε ένα μόλις λεπτό αναγνώρισε έργα των Μότσαρτ, Σοπέν, Βιβάλντι, vid
- Διευκρινίσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τον ΒΟΑΚ